PALAY випустили дебютний міні-альбом

Одеський гурт на початку року випустив свій перший міні-альбом "Царство Жалю". Деякі пісні з нього, наприклад, трек "Стій! Бий! Тікай!"  ще жодного разу не виконувалися на концертах.

Музиканти записували реліз, як вони самі кажуть, "по андерграунду", тобто весь матеріал був накопичений у домашніх умовах.

"Барабани записувалися на електроударній установці. Вокал писався у гуртожитку, де живе вокаліст. Ми обладнали куточок, щоб не було відлуння, взяли в оренду дорогий мікрофон і записали", — розповідають учасники гурту. 

Треки "Перший залп" і "Катма любові" були записані та випущені раніше у форматі синглів, але в останньому PALAY переписали чистий вокал, запросивши для цього вокаліста одеського гурту Cheshires Вадима Казакова (він теж записувався у гуртожитку), а в "Залпі" був частково переписаний основний вокал. Окрім того на релізі є й інші запрошені вокалісти — Володя Ямпольський (Bojevilla) та Костянтин Науменко (Sunrise).

Зведення та мастеринг міні-альбому зробив Роман Бондар, звукооператор студії Revet Sound.

Варто зауважити, що склад гурту поступово розбігся, тож зараз у колективі залишилися вокаліст, відповідальний за тексти, і барабанщик, відповідальний за музику. Останньому довелося тому записувати деякі партії гітари та басу. 

"Що стосується музики, потрібно витратити довгий час, щоб написати повноцінний такий трек. Наприклад, "Дистопія" і "Катма Любові" були написані відносно швидко, але ми кілька разів переробляли структуру та деякі партії", — зауважують музиканти. 

Обкладинку для EP малювала ужгородська художниця Юлія Ковач.

"Ми звернулися до неї, тому що знайшли її роботу для Crusify Me Gently (ред. ужгородський дезкор гурт). Хоча спочатку ми хотіли інший стиль і оформлення, і кінцевий результат не схожий на те, що ми просили, але обкладинка вийшла дуже глибокою і якраз уособлює весь альбом. Художниця малювала її від руки з натури, використовуючи туш і лайнери, слухаючи міні-альбом у чорновому варіанті до зведення та мастерингу. Потім зробила пост-обробку", — пояснили учасники гурту.  

Реліз, за їх словами, не концептуальний, але написаний "від душі", бо всі пісні на ньому — це реальні думки та переживання, пов'язані з життєвими ситуаціями і труднощами.

Гурт PALAY з'явився у червні 2017 року в Одесі і майже одразу представив дебютний сингл "Перший Залп". На рахунку колективу виступи у різних містах України, кілька синглів та дебютний EP "Царство Жалю".

PALAY у соцмережах:

https://palay.bandcamp.com
https://www.facebook.com/palayband/
https://soundcloud.com/palayband