Stay Tuned! Vol. 58 Лєра Гуєвська (Ai Laika!)

Сьогоднішній плейлист, який присвячений пошуку рольової моделі для музиканток, нам підготувала Лєра Гуєвська, вокалістка та гітаристка київського панк-рок гурту Ai Laika!, а заразом авторка чудових постерів для ряду київських концертів. 

Лєра Гуєвська
Вокалістка та гітаристка київського панк-рок гурту Ai Laika!

Ai Laika! - дівоче тріо, яке зібралося у Києві у далекому 2008 році та діяло до 2014-го. За цей час музикантки випустили одне демо та кілька міні-альбомів. З 2018 року гурт відновив концертну діяльність та періодично виступає.

Також Лєра вивчала архітектуру у Національній академії образотворчого мистецтва й архітектури, а зараз працює дизайнеркою та арт-директоркою у Мистецькому Арсеналі. Вона ж є авторкою ряду постерів для київських концертів. Знайти її роботи можна на сторінці Selera Postre.

Коли я була тінейджеркою і починала грати на гітарі, перед очима не було референсу (як й інтернету ггг), ким бути. Він з’явився лише, коли я познайомилась з Люсею, а згодом і з Настею, з якими пізніше ми утворили Ай Лайку. Зараз є багато музиканток у нашій умовно-поп-сцені, і це круто. Але де дівчата з гітарами? Окрім тих кількох, що я знаю (привіт вам!). Тому хочу присвятити цей треклист пошуку рольової моделі, нам треба більше rebel girls та шерiл кроус у сцені.

Renevich — At Parting 

Обожнюю вокал Реневич. Особливо вона для мене розкрилась у фiті з Джозерс, але хай буде цей трек.

 

Ядовитая собачья слюна — Спешу за пивом

Не буду описувати їхній стиль, але вважаю це влучним поєднанням перфомансу, гарних текстів та самоіронії.

 

Death Pill — Расцарапаю ебало 

Вже нєтлєнка.

 

On the Wane — Sultry song 

Гурт, на який я покладала великі надії, та вони, на жаль, розпались. А ще у них була дуже гарна обкладинка альбому 2017 року.

 

Straytones — Trippin’69 

На жаль, неможливо сюди вставити відео анплагду Марини та Артема на літній галявині, де Марина замість шейкера використовувала коробку з-під сірників із сіллю. Але хай буде цей трек заради вокальних партій.

 

H.Soror — Spoon-Mouth 

На жаль, не була на жодному концерті, але слухати — одне задоволення. 

 

Marisha — Autumn tint of gold 

Міні-альбом "The Little Piece of Summertime Fun" крутий, концептуальний, недооцінений. Поважаю селф-мейд артистів та своя-кімната-albums. 

 

Scout Niblett — No-one's Wrong (Giricocola) 

Цей крик у порожнечі та сирий саунд діють гіпнотично. До речі, в анамнезі співпраця зі Стівом Альбіні.

 

Elastica — Stutter 

Гурт, який колись підкорив своєю оцією британськістю і досить сирим звучанням. Джастін Фрішман уже давно не співає, проте стала мисткинею.

 

L7 — Fast and Frightening 

Got so much clit they don’t need no balls.

 

Sonic Youth — Bull In The Heather 

Sonic Youth я зрозуміла лише нещодавно. Мене надихає особистість Кім Гордон та її творчий шлях. А тут у кадрі ще й Кетлін Ханна.

 

Vivian Girls — I have no fun 

Коли я почула Vivian Girls, зрозуміла, шо так пілікати, як я зазвичай пілікала на одній струні "тіпасоло", роблять і в далекій Америці, й це норм. А ще я обожнюю хоровий спів і тут він звучить божественно, як і загальний нойз.

 

Попередні плейлисти тут: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©