Stay Tuned! Vol. 51 Юра Казарян (White Ward)

Напевно, називати White Ward молодим гуртом та новою кров’ю буде вже недоцільно. Нещодавно вони видали другий повноформатний альбом "Love Exchange Failure", котрий демонструє поєднання експериментального пост-блеку з нуарною атмосферою та ще більшим використанням саксофону і клавішних. Вже маємо претендента на звання "альбом року". Тому сьогодні свої вподобання демонструє саме Юрій Казарян, гітарист.

Чесно кажучи, мені завжди важко давалося складання різного роду плейлистів і топів, особливо, якщо мова йде про музику з усього світу і всіх жанрів, в цілому, кількість якої просто неймовірна. Тому, зазвичай, до топів у мене входить те, що перше спало на думку. Власне, цей плейлист я склав з українських банд, які є дуже цікавими особисто для мене, в цілому, і проєктів, які дуже сильно зачепили мене і вперто не хочуть звалювати з репіту останнім часом.

Do Skonu — Высшая Истина Аум

Один з найцікавіших блек-метал проєктів в Україні, зі своїм, впізнаваним звучанням, що не має нічого спільного з класичним українським блеком, а-ля харківська школа.

Blood Of Kingu — Your Blood, Nubia! Your Power, Egypt!

Напевно, було б дивно, якщо у цей список не потрапив би якийсь із проєктів Романа Саєнка. Але я не стану говорити про всім відомі Hate Forest і Drudkh, а краще поділюся його проєктом, який присвячений міфології стародавнього Єгипту, Тибету і тд.

Cold Comfort — Frolic

Я вважаю, що ці хлопці записали кращий український coldwave альбом евер.

Churchburn — Authorized to Cleanse

Проєкт Дейва Сузукі, який після своїх багаторічних дез-метал пригод у складі Vital Remains вирішив нормально так сповільнитися і зарубитися по сатанинському сладжу. Але скіл створювати шикарні мелодії, звичайно ж, нікуди не подівся.

Balance Interruption — Streams of Black Energy

Ще один екземпляр нестандартного блек-металу на українській сцені. Дуже крутий індастріал блек у стилі австрійців Abigor періоду "Fractal Possession".

Grimes — Crystal Ball

Часом я буваю so slow, тому, буквально, десь місяць назад я таки зацінив нормально Grimes і абсолютно несподівано для себе виявив, що багато треків я слухаю просто на повторі. Цей же трек ще й віддає ісландською поп-музикою й електронікою, на зразок, Múm, Björk, Röyksopp.

Gunship — Dark All Day (feat. Tim Cappello and Indiana)

Було дуже смішно, коли при прослуховуванні цього треку я згадав про накачаного саксофоніста у лосинах з фільму "The Lost Boys" (1987), а коли загуглив, хто такий Тім Капелло, то виявилося, що це і є цей самий хлопець.

Ну ви просто зацініть цей сЕксофон!

ProtoU — Khmaoch

А ось трохи крутого українського дарк-ембієнту, який видається на одному з найпотужніших лейблів у жанрі — Cry Chamber.

X-Box Murder — Unchewed Scream (Through the flesh of the Earth)

Шикарний колектив був, шкода, що RIP. Оцей трек — це взагалі вишка, як і весь реліз 2014 року.

Tempers — Peace of Mind

Новий трек Нью-Йоркського дуету, що вийшов нещодавно. У ньому прекрасно все.

Of Feather and Bone — Resounding from the Depth

Знав про цих чуваків, ще коли вони грали приграйндований злий і швидкий хардкор. Почувши цей трек, подумав, що це якась інша банда з такою ж назвою. Виявилося, що ні, пацани просто вирішили кардинально змінити вектор.

Starchitect — Silence

Дуже атмосферний і цікавий пост-метал. Пізній матеріал подобається менше, бо він набагато складніший і прогресивніший, але це виключно на мій смак. ІМХО, незаслужено невідомий колектив.

Попередні випуски: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©