Stay Tuned! Vol. 32 Сандра Конопацька (Daily Metal)

Сандра Конопацька, та, що відкриває широкому колу людей нові гурти та надзвичайно сильно любить вітчизняний power metal, сьогодні відкриває двері у свій плейлист. Класичний ’’батя-рок’’, пост-рок, блек метал, металкор і не тільки!

Вибрати треки до плейлиста здавалося дуже простим завданням рівно до моменту, коли настав час це робити. І якщо із зарубіжними виконавцями все було відносно просто, з українськими почалися труднощі. З одного боку, свідомо хотілося уникнути гуртів, з якими я безпосередньо працюю як менеджер - про те, наскільки вони є важливими для мене, і без того багато хто в курсі :) Водночас я прагнула створити цей плейлист таким чином, щоб кожен трек з нього знаходив відгук десь глибоко всередині мене.

Кінець кінцем щось з цього таки вийшло. Тож вельми дякую Neformat.com.ua за можливість і welcome on board! ;)

Avantasia - Spectres

Тут все дуже просто. Це перший трек з альбому, з якого багато років тому почався метал у моєму житті (і одна з причин визначення моїх музичних уподобань у напрямку power metal). І хоча з точки зору як музичної, так і концептуальної складової, у творчості гера Заммета є цікавіші роботи, саме альбом "The Mystery of Time" завжди лишиться надзвичайно важливим для мене.

AC/DC - It's a Long Way To The Top (If You Wanna Rock'n'Roll)

Із творчістю AC/DC у мене пов'язаний цілий період життя. Один з нетлінних маніфестів, що лишилися в моєму світогляді з того часу - "It's a Long Way To The Top (If You Wanna Rock'n'Roll)". Хочеш рок-н-ролу - фігач працюй.

Michael Jackson - Man In The Mirror

Якщо вже говорити про справді важливих для мене виконавців, Майкл Джексон та його творчість будуть на самому вершечку списку. Його пісні та принципи життя колись давно вплинули не тільки на мої музичні смаки, а і на бачення світу в цілому. До цього ж плейлиста додам ще один трек із завжди актуальним посилом: якщо хочеш змінити світ, варто почати із людини у дзеркалі.

Beast In Black - Born Again

Ще одна композиція, з якою все дуже просто. Кращий (не тільки за моєю, але і за думкою багатьох критиків) power metal альбом 2017! І трек з нього - настільки класний, що вже кілька місяців стоїть в мене замість звуку дзвінка і лякає оточуючих раптовими проявами життєрадісного паверу в їх повсякденних зонах комфорту :)

Maybeshewill - He Films The Clouds Pt. 2

Maybeshewill - гурт, який доводить, що інструментальна музика може бути по-справжньому емоційною. Кожен їх трек - це окрема історія і маленьке життя. А в цій добірці найвідоміша композиція британських пост-рокерів знаходиться тому, що у 2016 році на київському концерті у рамках прощального туру під "He Films The Clouds Pt. 2" плакала частина залу, і автор цих рядків у тому числі.

І до вітчизняної частини добірки)

Morphine Suffering - Поет 

Творчість Morphine Suffering - зазвичай, або "важка-металкорна", або "легка-романтична". Трек "Поет" не відноситься до жодної з цих категорій, натомість є водночас емоційним і досить філософським. Як мінімум на чотири з половиною хвилини слухач сам стає Поетом, який, цілком можливо, так хоче змінити цей світ. Для всіх.

СКАЙ - Знак Оклику

Пункт добірки, в якому час зізнатися, що іноді я слухаю український поп-рок :) "Я ставлю знак оклику, хоч навкруги суцільні знаки питань" - досить життєствердний трек для ілюстрації таких таємних уподобань.

Nokturnal Mortum - Ніч Богів

Певно, найлегендарніший український метал-гурт. І трек, який настільки затягує в чорні глибини ночі до глибокого сну і непізнанного потойбіччя, що в ньому легко можна розчинитися.

КОЛО - Земле моя

Від black metal - до етнічної електроніки. КОЛО - це проект Владислава Munruthel, екс-учасника Nokturnal Mortum і ще ряду відомих харківських команд. У проекті КОЛО зберігається українська етнічна неповторність, і мені здається, що існування такої музики є дуже потрібним для національної культури в цілому.

Merva - Колесо Мук

Минулорічний неошаманський реліз гурту Merva є витончено-емоційним від першого до останнього звуку. А особливо трек, що відкриває альбом - "Колесо Мук".

Make Like a Tree - Привет океан

Харківський музикант Сергій Оніщенко подорожує по всьому світу, а на своєму шляху пише специфічну музику, кожен трек якої вбирає в себе звуки, запахи та образи місць і доріг. Виконавець, на живий виступ якого мені все ніяк не вдається потрапити, що додає музиці Make Like a Tree особливої невловимості для мене :)

Way Station - Song of Minstrel
Українську частину добірки теж закінчу пост-роком. Way Station створюють космічно-об'ємну музику, прокладаючи свої шляхи менестрелів крізь простори космосу і свідомості. І "Song of Minstrel" прекрасно ілюструє цю атмосферу.

Попередні випуски: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©