Всі релізи вересня на Neformat.com.ua. Частина 2

Час буває аж надто швидким, особливо, коли працюєш і вільних годин не так вже і багато. Дуже легко в таких умовах пропустити якісь цікаві новини, бо ж не всім вдається залізти у соцмережі під час робочого дня. І от саме на цей випадок ми підготували огляд релізів вересня.

Це не топ, та і суб'єктивної критики чекати не варто. Ми просто перерахували і коротко прокоментували ВСІ релізи, які потрапили у наше поле зору минулого місяця (охопити всіх сучасних українських виконавців нереально, мабуть, а якщо і так, то хто би дочитав такий велетенський список до кінця?).

Релізи поділені сингли та кліпи. Альбоми, EP, демо, спліти та інше ви знайдете у першій частині цього матеріалу.  

 

Сингли

 

Ми очікували на традиційний осінній міні-альбом від The Nietzsche (mathcore), але кому ж зараз легко) Поки задоволені і синглом.

Київський screamo-гурт Irae до 72-ї річниці звершення Другої Світової випустив новий антивоєнний сингл. Добре, коли музиканти торкаються таких серйозних тем.

Після успішного дебютного альбому Tik TU  порадували фанатів новим синглом. Не менше цікавим, ніж попередній реліз. до того ж музиканти вже працюють над новим матеріалом. 

Київський Brutal Death Metal гурт Schizogen залив у мережу новий трек. Пісня має увійти до другого альбому киян. 

Франківський реп-виконавець С23  випустив новий трек про позитивні та негативні моменти людського життя, а згодом представив  і невелику збірку старих пісень. 

Харківські хардкорщики Knifeman випустили новий сингл і також працюють над новим, більш масштабним, релізом.

Гурт ГАСП (іndie, shoegaze, lo-fi) повідомив, що припиняє діяльність і доповнив цю новину останнім прощальним синглом. Очікувано, фани проекту засмутилися, тому музиканти передумали і сказали, що мова йде всього лише про довгу перерву.

Київський progressive metal колектив Sleep in Heads дебютував з новим синглом. Гурт також активно працює над першим лонгплеєм.  

Київський ambient проект Endless Melancholy записав спільний трек разом із вокалісткою Яною Білик.  Вийшло досить незвичне поєднання. 

Grisly Faye, яка не тільки експериментує з електронною музикою, але також співпрацює з іншими українськими виконавцями, заспівала українською. Результат приємно вразив багатьох меломанів, що, в принципі, і очікувалося.

Дебютний сингл представив колектив Rectitude (металізований хардкор). Музиканти також ведуть роботу над однойменним міні-альбомом. 

Через рік після випуску свого першого альбому інді-гурт  Hiels презентував новий концептуальний сингл. Особливість його у тому, що трек супроводжується ілюстрованим есе ( читати тут).

Лейбл Kickit Records дость лаконічно представив спільний трек двох українських реп-виконавців Zombo та Drud.   

Latexfauna випустили новий сингл і готують відео до нього. Вийшло приємне нагадування про минуле літо у вересні. 

 

Кліпи

 

Гурт Sinoptik (stoner, psuchedelic) новий трек "Standalone Syndrome" представив не просто так, а разом із якісним лайв-відео. 

Shadazz (trip-hop/alternative rock/shoegaze) у вересні показали нам свій дебютний кліп, та ще й який! Ціле двосерійне кіно від Віктора Придувалова.

 Частина 1 / Частина 2

Андеграундний Берлін та естетику рок-концерту намагалися передати через свій кліп учасники Marakesh . Як вийшло, дивіться самі. 

Гурт Jinjer (progressive metal, groove metal) зняв лайв .. та взагалі у музикантів тих лайвів по кілька на тиждень виходить. От один з них. 

І знову хіп-хоп. Український репер Аппекс представив свій перший сольний відеоролик. Відеоряд наповнений іронією та кітчем.  

Київський power metal гурт Sunrise записав на відео свою версію треку "Unbreakable". В оригіналі пісня належить відомому фінському гурту Stratovarius.  

Після відносно тривалого мовчання з новим кліпом до слухачів повернулася Люсі (synthpop, indie pop, electronic). 

Випущений наприкінці вересня дебютний альбом хіп-хоп виконавець happy kid підтримав кліпом на трек "Богу". 

Дебютне відео у цьому місяці представили і кияни Osnova. Вийшло VHS-відео з елементами хоррору. Епілептикам краще не дивитися) 

Ambient проект haPPyeNd спеціально до Дня Херсона записав новий відеоролик. Це вже друга подібна робота виконавця. 

За новий сингл гурт MegamasS (progressive metal, groove metal) соцмережі вже перехрестили у Мегазлам, але трек від того гіршим не став. 

The Hardkiss (Pop, Rock) зняли новий кліп на новий трек. Частині слухачів сподобалося, інші ж вважають, що цього разу музиканти трохи недопрацювали. 

Зйомки в Україні та Ізраїлі не пройшли дарма. Перед нами новий кліп nu-metal колективу DISTiNcT про упереджене ставлення до деяких музикантів та цілих музичних жанрів.  

Не відстають від колег і учасники The Erised (Electronic / Ambient / Indie Pop). Музиканти записали новий сингл і доповнили його простим та ефектним лірик-відео.  

Одеський ambient проект Del Cano випустив новий кліп на трек "Jean-Luc Godard". На створення музики і відеоряду виконавця, як ви вже могли здогадатися, надихав той самий режисер Жан-Люк Ґодар . 

Neformat.com.ua ©