Історія одного арту: Антон Шкіпер

4

Цієї весни до мене звернувся Ваня з серф-панк проєкту Amphibian Man з проханням зробити йому обкладинку для нового релізу. Це була збірка серф-каверів на метал-хіти різного калібру. Ваня уявляв простеньку обкладинку: великим планом убита дошка для серфінгу з шипами й іншою атрибутикою і назвою альбому на самій дошці, все в мінімалізм. Потім дійшли згоди, що на дошці буде нестися скелет. Ну а далі я вже почав вигадувати.

photo5404548625381568277

Музика Amphibian Man — це швидкісний, місцями агресивний серф-запил, як ніби група військових вертольотів з ревом пролітає повз пляж. Мені хотілося передати всю цю динаміку музики, тому я відразу вирішив, що потрібно додати якомога більше руху, попри бажаний мінімалізм. Я продумав відповідну стійку для скелетона і положення його дошки, щоб і якомога більше руху, і щоб на дошці розмістився напис. Не хотілося малювати обличчя і цим вносити якийсь персонаж у картину, тому вирішив натягнути на нього гавайську тотемну маску і зверху — розмалювати по-металу. Вийшло цікаво. Я не знав, на які гурти та композиції будуть кавери в цій збірці, тому потрібно було придумати якусь метал-деталь, яка б усе узагальнювала. Скелет я одягнув у порвану мерчеву майку і зробив на ній логотип Venom. Далі в образа з'явилася іронічна коза в руці й інші потрібні для того, хто любить потрусити кабіною на гігах, речі. Крім композиційних ходів, додати візуально динаміки можна і підбором кольорів. Холодна, світла і синя частина малюнка ніби сперечається з теплими червоними кольорами заходу і статичним берегом.

photo5404548625381568278

Сама робота виконана на щільному папері олівцями, лайнерами та маркерами. Далі я малюнок зацифрував, підігнав і покрутив у фоторедакторі. У процесі вирішили не додавати логотип, зробити тільки назву релізу на дошці, на яку я придумував різні шрифти, але в підсумку узяв вже готовий, не свій. Я намагаюся робити фото на різних етапах роботи. Цікаво потім переглядати процес створення та розвитку.

photo5404548625381568279

Початок захоплення

Скільки себе пам'ятаю, малювання завжди було одним з головних хобі. Десь з двох років воно у мене, пізніше, в юності, отримав художню освіту. Захоплення музикою прямо впливає на стиль і тематику моїх малюнків, і зараз можна сказати, що збулася моя шкільна мрія — робити ілюстрації для рок-гуртів.

Співпраця

Працював, в основному, з українськими андеграундними музикантами, багато малюю для нашого гурту, бувають й іноземні замовлення. Серед найцікавіших робіт можна відзначити обкладинку для сайкобільної збірки європейських гуртів з триб'ютом на Motorhead. Це було давно і на той момент здавалося першою досить серйозною і крутою справою, і дало стимул просуватися далі. Крім обкладинок, також роблю афіші, постери, логотипи та інші музичні ніштяки, в тому числі й батл-джекети.

68883522_2312696775514119_3719679967416549376_n

Улюблені роботи

Зараз одна з улюблених моїх робіт — обкладинка для серф-монстра Amphibian Man і його альбому "Metal Goes Surf". Багато приємних відгуків було на обкладинку для київських металістів Warwar. Чимось дуже чіпляє постер для нашого останнього румунського туру.

Натхнення

Натхнення я отримую від прослуховування музики. Коли я знаходжу якусь кайфово пісню, яку хочеться слухати по колу на повторі, завжди уявляю, яку б я зробив ілюстрацію до цієї пісні і як би передав на папері всі ті емоції, що ця музика мені дарує. По можливості, завжди прошу у музикантів послухати матеріал, на який вони просять оформити їм малюнок. Для творчості мені потрібне усамітнення, моя настільна лампа, і найголовніше — настрій, який я створюю фоновою музикою.

photo5404430603975240264

Інструменти

У моєму арсеналі олівці, маркери, акварель і акрил. Все робиться вручну на папері, потім сканується і проходить мінімальну обробку в фоторедакторі. У майбутньому планую навчатися цифрової графіки, а це вже зовсім інша ліга з новими можливостями.

Інші художники\дизайнери

Останні пару років кайфую від одного знатного в музичному світі польського художника й архітектора. Його звати Zbigniew M. Bielak і він працював з такими гуртами як Mayhem, Watain, Possesed, Vader і купою інших крутих команд звідусіль. Його обкладинка для альбому "Popestar" тих самих Ghost названа кращою у 2017 році. Та й, в цілому, його співпраця з Ghost це просто космос.

60608226_2152740494843082_4211692518695239680_n

Музичні смаки

Я меломан і в плейлистах у мене страшна солянка — від екстремальних форм металу до поп-музики 80-х. Виділити якийсь окремий улюблений жанр мені складно, та й не бачу сенсу. Навіщо себе обмежувати?

Інші інтереси

Я граю на контрабасі в сайкобільному тріо The Troubled, беру участь в організації рок-н-рольних концертів і тусовок. Дуже подобається працювати в барі. Інтересів насправді цілий вагон, починаючи від військової історії та моделізму, запливів на каяку, і закінчуючи ремонтом ламаних контрабасів. Постійно з крайності в крайність.

Антон Шкипер

З ким хотів би попрацювати

Нещодавно відкрив для себе канадців Dopethrone. До речі, арт для них робить чувак на ім'я Alexandre Goulet, зацініть. Хотілося б помалювати для гурту з подібним звучанням і подачею, натрусити їм мороку і чаду на обкладинку.

Плани

Розвивати уміння, навички, далі й більше відкривати для себе світ музики та творчості, брати звідти натхнення і робити арт для крутих гуртів з усієї нашої кульки.

IMG_6397

Антон Шкіпер у соцмережах:

https://www.facebook.com/anton.shkiper.7
https://www.instagram.com/anton.shkiper/

Інші матеріали у цій рубриці — https://www.neformat.com.ua/rubrika/istoriya-odnogo-artu

Обкладинка — Дар'я Остапенко

Neformat.com.ua ©