Історія одного арту: Dimasique Korpsvart

ztngn

Одна з моїх найкумедніших і найулюбленіших робіт пов'язана з гуртом SOOM. Ще влітку 2018 року Олекса Блїдий (ред. вокаліст гурту Soom) сказав, що планується тур по Україні, і я вирішив, що потрібно організувати їх концерт y Житомирі. Правда, майже відразу з'ясувалося, що слушної дати для гіга немає, до того ж зробити все ми не встигли б, але я категорично вбив собі в голову ідею таки якось провести концерт пізніше і відразу ж почав накидувати афішу. Ідеї народжувалися одна за одною. Перше, що спало на думку — це додати на афішу одну з визначних пам'яток Житомира — здоровенний Камінь з датою заснування міста. Так само на Камінь хтось повинен був блювати, тому "жертвою" була обрана ще одна визначна пам'ятка, так звана Голова Чацького — здоровенна скеля над Тетеревом у формі голови, з якою пов'язані різні стародавні легенди. Оскільки спочатку планувалося, що в саппорті на концерті буде Death Pill, ригала голова таблетками.

Оскільки Житомир — батьківщина Сергія Павловича Корольова, вирішив запхати і його пам'ятник. На голову йому одягнув шапочку з фольги, а в руку замість супутника спочатку планував запхнути бонг або булик, але, щоб особливо не палитися, вирішив втулити гумову качечку (афіші спочатку вирішили видрукувати та трохи розклеїти у всілякого роду музичних магазинах і точках скупчення місцевих неформалів. Продавці з посмішкою офігівали від цього "шедевра").

Ну і вишенькою на торті став Жан-Клод Ван Дамм, який розтягнувся знизу на шпагаті, як відсилка до новоспеченого гурту xDEBUSTERVANDAMx, що також потрапив у лайн-ап. Причому хлопці увірвалися, дико роз*бали зал качем за 15-20 хвилин і відразу поїхали назад до Харкова. Сам концерт, до речі, пройшов максимально круто, чому я був дуже радий, оскільки це у нас з другом був перший досвід організації таких заходів, було вкрай складно, але емоційно і морально все повністю відбилося.

tasi

Початок захоплення

Взагалі, почав вивчати фотошоп для себе ще зі школи. Навіть не пам'ятаю для чого, просто подобалося займатися монтажем і робити всякі картиночки/мемчики, лол. Трохи пізніше познайомився з хлопцями з пабліку Пацанський Атмосферик Блек Метал і з'явилася мета взагалі якось далі розвивати свої навички (щоб так само робити меми, але вже для "масового споживача"). Не пам'ятаю, як точно, але через хлопців з пабліку я познайомився з автором дарк ембієнт проєкту Ravenblood, розговорився з ним, а йому якраз потрібна була допомога з оформленням нового альбому "Легенди Марамороша". З цього і почалася "кар'єра" дизайнера в музичній тусовці. Допоміг Васі Ravenblood з оформленням ще пари релізів, через нього ж познайомився з автором Ancient Voice, який на той момент саме відродив проєкт, тож певний час працювали з ними разом.

DSC_4920

Співпраця

Усі, з ким працював, були друзями та знайомими й, внаслідок цього, весь процес завжди був приємним і без виносу мозку. З досить відомих гуртів - Elador, Cuckoo's Nest, Soom, Brat.

Улюблені роботи

Взагалі не можу сказати, що мої роботи мені дуже сильно подобаються, і сам я вважаю їх слабкими. Але з тих, якими задоволений — футболка для Soom і афіша їх же концерту, який ми самі організовували у нас в Житомирі.

tshirt

Натхнення

Найчастіше надихає сама музика виконавця і коли ти з ним на одній хвилі. У випадку все з тим же Soom це було взагалі ідеально. Ну й іноді дуже багато ідей і натхнення приходить після водних процедур, хехехе. А з умов потрібні тільки вільний час, спокійна атмосфера, гарна музика на фоні (самого виконавця або того ж жанру — щось максимально наближене) і душевний спокій.

Інструменти

Оскільки малювати я тільки вчуся, практично всі роботи робив за допомогою Adobe Photosop, іноді домальовуючи щось через Corel Draw. Просто брав свої фотки, або знімки з інтернету, якось упорото обробляв і монтував по кілька заготовок, граючи з різними інструментами та фільтрами, поки мені та замовникові не зайде результат, а там вже, відштовхуючись від цього, робив повну роботу в одній стилістиці. Ну, або якщо у людини було чітке ТЗ із заготовками, просто клепав з них, додаючи щось своє.

Легенди Марамороша

Інші художники/дизайнери

Стежу за творчістю таких особистостей як Abyssic Art, Warhead Art, подобається творчість Dzo Olivier і, взагалі, багатьох людей, які малюють у такій ось похмурій чорно-білій тематиці. Так само стежу за різними художниками в інстаграмі, їх просто море. Ну й зі знайомих хочу виділити малюнки Makferlen.

Музичні смаки

Музику слухаю найрізноманітнішу. В основному, звичайно, щось "важке" на кшталт атмосферик блеку, сладжу та іншого мрачняку. Але, водночас, слухаю купу всього іншого. Наприклад, реп у дусі Jedi Mind Tricks, La Coka Nostra, Snak The Ripper, Cypress Hill, House of Pain.

В електронщині не розбираюся, але з того, що подобається і знаю — це нині модний сінтвейв і різноманітний драм від лайтового до зовсім жорсткого даркстепу.

Дуже люблю все пов'язане з етнічною музикою різних народів. Як у чистому вигляді, так і з домішками будь-яких жанрів; зазвичай такі поєднання виходять дуже навіть вдалими. І особливо люблю такі комбінації у наших українських виконавців, відповідно, з українською етнічною музикою. А взагалі люблю постійно відкривати для себе щось нове і цікаве. Роблю це зазвичай за допомогою Неформату або KEXP.

split cuckoo's nest crescent days

Інші захоплення

З основних захоплень — рольовий рух і все з цим пов'язане. Про захоплення музикою, концертами та фестивалями можна і не писати, думаю. Намагаюся навчитися грати на гітарі на нормальному рівні, щоб згодом робити свою музику. Також захоплююся етнікою й історією деяких народів (звідти й любов до такої музики). Та й взагалі, найрізноманітніших захоплень досить багато, але не особливо є на них час.

З ким хотів би попрацювати

Хотілося б і далі працювати з музикантами, з якими ти на одній хвилі, тому навіть не знаю. Для хороших людей я відкритий і завжди радий співпраці. Але, в принципі, із закордонних виконавців хотілося б попрацювати з Baise Ma Hache, Peste Noire чи Harakiri For The Sky. Так само хотілося б спробувати попрацювати над дизайном артів для одягу в дусі таких брендів як Killstar, Disturbia, Blackcraft Cult і т.і.

badtR.I.P.

Плани на майбутнє

Найближчим часом хочу таки навчитися добре малювати, щоб більш професійно зайнятися дизайном, змінити роботу і вже з кращим заробітком знову спробувати організувати якийсь концерт у Житомирі. Плануємо випустити трохи мерчу від пабліку, ще думаю зайнятися крафтом різних дивних штук на зразок упоротих масок, одягу й аксесуарів для фотосетів. Ну і розвиватися, розвиватися, розвиватися в напрямку дизайну.

Dimasique Korpsvart у соцмережах:

https://www.instagram.com/dimasique_korpsvart/
https://www.facebook.com/korpsvarth

Інші матеріали у цій рубриці — https://www.neformat.com.ua/rubrika/istoriya-odnogo-artu

Обкладинка — Дар'я Остапенко

Neformat.com.ua ©