Foreign View: Jari "Poke" Kanervo (Фінляндія)

Jari "Poke" Kanervo сьогодні поділився з нами деякими думками про українську музику та гурти. Він володіє ван-мен андерграундним лейблом Gate Of Deliria (з літа 2014) у Гельсінкі, Фінляндія.

Про сцену в цілому

Я щасливий з того, наскільки сильна українська D.I.Y. сцена, особливо в Києві.

Україна та Фінляндія знаходяться в одному часовому поясі. Можливо, тому з наших країн походять такі божевільні гурти. Фінські андерграунд гурти Loinen і Frogskin якось зіграли на Robustfest у Києві. Це круто.

Про гурти та артистів

Принаймні ці гурти я знаю: 1914, BOMG, Celophys, Ethereal Riffian, Foible Instinct, Forever Wasted, Kasu Weri, Keepleer 18, Nonsun, OwlCraft, Skruta, Somali Yacht Club, Soom, Stoned Jesus. Це через Філа з Robustfellow я знаю так багато гуртів з України. Він зв'язався зі мною чотири роки тому. Robustfellow випустив касету фінського гурту Frogskin, і він запитав мене, чи я готовий зайнятися обміном. У цей момент почалася наша дружба.

Моя основна увага приділяється сладжу, думу, грайнду та іншому експериментальному "мотлоху". Потворна музика для хороших людей.

Я не знаю жодного популярного українського колективу чи артиста, і мені все одно. Мене цікавить андерграунд сцена.

Про релізи

Я розповсюджую деякі українські гурти через мій лейбл та дістро. А у моїй особистій колекції є все таких гуртів, як BOMG, Celophys, Forever Wasted, Skruta, Soom ..... і збірки "Electric Funeral Cafe".

Нещодавно я бачив, як мій друг носить бейсболку SOOM у Фінляндії.

Про лейбли

Я займаюсь торгівлею касетами, компакт-дисками та вінілами з Robustfellow. Це хороший спосіб підтримати місцеву сцену та отримати цікаві речі. Мій лейбл і дістро — це моє неприбуткове хобі.

Деякі цікаві релізи українських лейблів — Celophys — Fried Chordata & Ammonite, Soom — Djebars.

Про концерти

Я ще не був на концертах в Україні. Перший мій візит у Київ відбудеться наступного жовтня. Вже не можу дочекатися ... Українські гурти також не були в Фінляндії. Сподіваюся, коли-небудь будуть.

Раніше в серії: https://www.neformat.com.ua/rubrika/foreign-view

Neformat.com.ua ©