Повний каталог проєкту Резидент з'явився на стримнігах

Споукенвордовий сайд-проект музикантів житомирського скрімо гурту oh, deer! несподівано нагадав про себе появою на стримінгах та публікацією раніше невиданих треків в єдиному альбомі "Вишня". 

"Поява Резидента на стримінгах — це заслуга Сергія Михалюка — відданого поціновувача проєкту, який періодично просив залити ці треки. А також Сергія Воронова, який допоміг із логістикою. Таким чином ми пригадали не тільки старі пісні, але й кілька раніше не опублікованих (й навіть не до кінця дороблених).

Титульний трек "Вишня" розповідає про справжню історію, в якій був придуманий концепт реп-гурту в еміграції. Бійтеся своїх пісень, іноді вони можуть ставати реальністю", — розповів у коментарі Неформату творець проєкту Юрій Бондарчук.

Шукайте збірку також на стримінгах

Резидент, чиї релізи виходили у 2015-2017 роках, можна назвати у певному сенсі попередником вже сольного проєкту Юрія Бондарчука. З початку повномасштабної війни він випустив лише один спільник трек з паліндромом. 

"Як би пафосно це не звучало, але складно писати що-небудь після 24-го. Навіть не стільки через жахи та страждання, які несуть із собою російські окупанти. А через те, що звичні прийоми та конструкції, якими ми послуговувалися раніше, тепер не працюють. Потрібно знайти нову мову, щоб описати нею трагедію цієї війни. Якщо взяти стару пісню, перекласти її українською, а слова "чарка", "шкварка" та "весілля" замінити на "війна", "окупанти", "хуйло" — максимальний ефект, на який можуть розраховувати виконавці, — терапевтичний.

Тому важко сказати, коли будуть наступні релізи. Наразі будь-яка творчість схожа на перші кроки, спроби дитини навчитися ходити", — додає Юрій

Юрій Бондарчук — учасник нині недіючого скрімо-гурту oh, deer! та поетичного проєкту Резидент. У 2018 році створив сольний spoken word проєкт. Згодом до нього приєднався Сергій Воронов, учасник гурту Зэ Джозерс, який став постійним саундпродюсером проєкту. На рахунку дуету мініальбоми "Вдень і вночі" (2018), "Чорне дзеркало" (2018), альбоми "Екзиль" (2019), "Про що ми насправді говоримо, коли говоримо про любов" (2020), "Українська смерть" (2021). 

Юрій Бондарчук у соцмережах:

https://soundcloud.com/yuriibondarchuk
https://www.facebook.com/bondarchuk.yurii/