МА|ПА — архіватор українського андеграунду

Валерій "Марік" Зубрицький (ХХ.ХХ, Suffer, The Romps, Night on Fire, мойпапаробот, Last Blow) розповів нам історію створення проєкту МА|ПА — циклу інтерв’ю з представниками сцени в кожній області України.

"Мене завжди цікавила наша сцена. За останні 5–7 років наші гурти піднабрали — дивно для мене говорити про рівень, але раніше потрібно було когось привезти, щоб люди прийшли до тебе на концерт. Сьогодні я не впевнений, що нам потрібен якийсь "хедлайнер".

Історія виникнення звичайна — багато людей кажуть: "Де молоді гурти?" Та їх купа! І не тільки в Києві, Одесі чи Харкові. Хотілося дістати це все та й це нові знайомства — що я дуже люблю", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Марік.

Проєкт було започатковано наприкінці 2020 року. За час існування в ньому взяли участь 19 людей:

"Спочатку хотілося прям у кожне місто влізти, але буду чесним — трохи тим вигорів, бо від деяких не можу отримати відповіді по пів року, або декілька місяців. У тому ніхто не винен, але так важко дотримуватися якогось плану, тому в майбутньому, це буде більш хаотично — люди, гурти, альбоми або події — мені цікаво все", — додає автор.

Оскільки автор є активним музикантом уже впродовж понад десяти років, ми не могли спитати його про суб’єктивне враження від поточного стану сцени:

"Я вважаю, що в нас усе круто! Ну типу є купа речей, які для мене незрозумілі, але то не значить, що це погано — просто я того не розумію. З‘являються молоді гурти або нові гурти від пенсіонерів; хлопці та дівчата організовують лейбли, роблять концерти та фести, на яких це все поєднується. У такий важкий час все рівно хтось їде в тур, або грає на великих фестах. Розумію, що зараз важко очікувати на певний розквіт, але сподіваюся, що нам потрібно лише зовсім трошки зачекати", — коментує Марік.

МА|ПА — житомирський інтерв’ю-проєкт, створений Валерієм Зубрицьким наприкінці 2020 року. За час існування гостями стали майже 20 різнобічних представників сцени України — від музикантів, до лейблів та організаторів фестивалів.

МА|ПА в мережі:

https://www.instagram.com/mapaua2020/
https://mapamapaua.tumblr.com/

Фото обкладинки надане засновником проєкту