Лейбл Old Captain оприлюднив збірку солідарності

Житомирський лейбл Old Captain зібрав небайдужих до долі України постіндастріал артистів з різних країн на новій компіляції "Unio Solidarium".

Свої треки для збірки надали Of The Wand & The Moon, Twa Corbies, Desiderii Marginis, Morthound, Mortiis, Sophia, Die Weisse Rose, Brighter Death Now, Moral Order та інші.

Ідея зробити таку компіляцію прийшла до Олега Коляди, засновника лейблу, ще в квітні 2022 року. До цього його спонукало бажання "сублімувати війну трансцендентно".

"З усіма виконавцями і проєктами я зв'язувався особисто, тому, до певної міри, це авторське бачення війни, втілене музикантами, з якими роками підтримую контакт чи намагався його встановити. Деякі проекти не змогли, через певні обставини, записати треки чи, власне, орендувати студії для запису, тому не усі потрапили до остаточного списку, на жаль", – ділиться Олег із Неформатом.

На відміну від інших подібних збірок, "Unio Solidarium" не є фандрайзинговою – її мета полягає у самому поширенні інформації про долю України, у збільшенні кількості небайдужих людей, які власними діями стають на нашу сторону.

"Завдяки збірці багато хто в постіндустріальному сегменті андеграунда переймається долею України і незалежно робить донати чи волонтерить".

Тим не менш, сам Олег Коляда закриває деякі фінансові потреби, але напряму.

"Не бачу потреби афішувати підтримку будь-яких фондів, до яких ставлюся скептично. Допомога з мого боку є персональною, умовно кажучи, з рук в руки, за можливості, без посередників".

Обкладинку для компіляції виконав український художник Михайло Скоп, який творить під іменем neivanmade.

Old Captain в мережі:

Facebook
Instagram