Знайомство з лейблом Galactic Smokehouse: 5 знакових релізів

Як воно вести справи у Польщі та чим особливий Galactic Smokehouse. Розповідає співзасновник лейблу Володимир Ляшенко.

Володимир Ляшенко
Співзасновник Galactic Smokehouse

Походить з Луцька, тривалий час веде діяльність у Польщі, у минулому грав з Goosła i Dope Smoker, один із засновників Galactic Smokehouse, борець Галицько-Волинського культурного Ренесансу.

Що таке лейбл Galactic Smokehouse

Наприкінці 2018 року, після туру Goosła за підтримки Неформату, мені та ще кільком ремісникам кам‘яного простору (Adam Dąbrowa та Wiktor Kozak) спало на думку зробити DIY лейбл, щоби вести співпрацю з локальними гуртами на терені східної Європи, котрі роблять дійсно якісний контент, але не набирають достатньо високого резонансу через брак відповідного рівня ресурсів чи промо. Так постав Galactic Smokehouse.

Дискографія

Першим офіційним релізом GSH001 вважається подвійний альбом гурту The Howling Eye"Dying Sun Redux/Remaster" (2019). А нашим крайнім повноформатним релізом було видання дебютного альбому Moonstone на 12-ти дюймовому карамельно-прозорому вінілі, хоча на момент публікації цього інтерв‘ю у вільному доступі також будуть кілька нових CD релізів.

З погляду слухача, цікавим досвідом, напевно, можуть бути будуть альбоми: Wąż — "Sage" (2020) зі звуком ламання скель у космічному просторі, Moontoy — "Moontoy" (2020) з легкою долею прогресивно року та стоунер-фанку, а також психоделічний португальський ураган від Misleading — "Misleading" (2020).

Формат

Якщо йдеться безпосередньо про видавництво, то практичні досліди вказують на те, що суто цифрові релізи — це марнування потенціалу альбому. Надзвичайно важко заохочувати когось до купівлі альбому на фізичних носіях, якщо інертний імпульс від прем‘єри вже давно згас. Тим більше, якщо йдеться про діяльність у світі стоунеру, де перманентно присутній синдром дядька Відґеймера (Weedheimer’s syndrome) (;

Тому зважаючи на сказане вище, жоден із нових релізів не побачить світ, поки не буде доступним у більш ніж одній формі.

Наш лейбл — це спроба поєднати не лише психоделічну музику, а й усю супутню творчість загалом. Від букінгів до мистецьких вернісажів. Кожен із нас зацікавлений у тому, щоби це лише набирало обертів і привалювало більше свідомих осіб. Те, що ми тримаємось певних рамок у нашому видавництві (stoner, doom, heavy psych, prog), не означає, що ми не відкриті до співпраці з іншими, важчими есенціями в плані букінгу (панове з White Ward можуть це сміливо підтвердити).

Артворки

Особливого підходу до обкладинок немає. Головне — зберегти основну інтерпретацію авторів, котрі, зазвичай, воліють власноруч надавати візуальну складову. У фіналізації фізичних релізів стараємось орієнтуватися на мінімалізацію кольорів та пластикових елементів. Головне, щоб усе виглядало природньо, навіть якщо й абстрактно.

Переваги та недоліки ведення бізнесу в Польщі

Основною перевагою є, звісно ж, географічне розміщення (Краків), є можливість брати участь у Великій Грі європейського букінгу, а також можливість вислати пакунок у будь-яку точку світу без особливих проблем. Над недоліками, котрі можемо виправити, працюємо, але ті, які не залежать від нас, не заслуговують на те, щоби бути озвученими, оскільки всі знають, у які часи ми живемо та яке ставлення до фізичних носіїв в цілому.

Плани

Перед тим, як Природа внесла свої корективи в стан фізичного та психічного здоров‘я більшості землян, основний напрямок все-таки був покладений на розширення горизонтів букінг-діяльності, а також вихід за рамки організації концертів лише на території Польщі. Основним актуальним вектором є розширення виробництва та налагодження зв’язків у цифровому світі. Плануємо ще, як мінімум, кілька серйозних релізів до кінця року, а також нових студійних напрацювань від наших постійних галактичних резидентів.

З усіх релізів лейблу Володимир виділяє такі:

defector — день, коли ми покинули землю (2017)

Особисто для мене це знаковий реліз, оскільки був зроблений абсолютно спонтанно за співпраці з підземним середовищем Слобожанщини та Культом Ї. Крім того, для мене це було першим досвідом зі світом фізичних носіїв евер (back in 2016), що стало натхненням для всіх подальших подій також. До речі, на фізичних носіях цей альбом з’явився значно пізніше, тому фактично, його останні копії навіть можна знайти десь у наших архівах.

Moonstone — Moonstone (2019)

Як і згадував раніше, цей альбом-оповідання про подорож Короля Гриба від народження світу до його колапсу, цілком недавно набув найвищої форми еволюції як акустична одиниця. Об’єднавшись з Interstellar Smoke Records, ми створили тираж вінілу, котрий тепло зустріла локальна та світова спільнота.

The Howling Eye — Sonorus (2018)

Молоді адепти Старої Школи, нещодавно ініціювали повторний реліз свого альбому "Sonorus", котрий також мали нагоду послухати навіть українські слухачі (back in 2019) на Електричній Галявині. Альбом сповнений диким драйвом і неслабо передозований вільними інтерпретаціями звуку. Ну і, звісно ж, наша співпраця з The Howling Eye триває вже кілька років та обросла купами бі-сайд проєктів, серед яких є навіть фолк-проєкти.

Power Plant — cargo (2020)

Історія про те, як кілька дослідників космосу відвідали усю Сонячну систему, використовуючи водночас лише знаряддя для звукозапису й дуже багато каталізаторів. Особисто для мене цей реліз знаковий, бо цей альбом був також зведений та повністю готовий до релізу в моменті, коли хлопці покидали студію, тобто протягом доби від запису. Hail the Plant!

Clockwork Totem — Scooping the Light(2019)

Чергові резиденти Electric Meadow у минулому, котрі вриваються в Топ-5 релізів через неабиякий квантовий досвід, що перебуває в цьому альбомі. Від тотального мінімалізму до ламаних структур і хеві-металу. Усьому цьому сусідують додаткові ритуальні інструменти та глибокий вокал. Один із наших перших релізів.

Підтримати нас та вищезгадані гурти можна безпосередньо купуючи нашу продукцію в мережі та розповідаючи іншим про наше існування. Усіх почуємо, та постараємось у найбільш оптимальній формі доставити артефакти Палаючого Дому до вашої оселі.

Galactic Smokehouse у соцмережах:

https://linktr.ee/GalacticSmokeHouse/
https://www.facebook.com/GalacticSmokeHouse/
https://www.instagram.com/galacticsmokehouse/
https://galacticsmokehouse.bigcartel.com/

Мейл: galacticsmokehouse@gmail.com

Більше матеріалів про лейбли тут — https://www.neformat.com.ua/rubrika/znayomstvo-z-leyblom

Neformat.com.ua ©