Zombie Attack — Bonded by Beer (2019)

У 2020 році гурт Zombie Attack святкуватиме 10 років на сцені. Їхній дебютний реліз "Drunk & Dead" (2011) одразу продемонстрував, що, незважаючи на юний вік і роздовбайство, Zombie Attack — не звичайні гімнарі з клубу "Барви" (хоча і це теж), у якому на той час проходила більшість їхніх концертів. Окрім непоганого рівня володіння інструментами, їх вирізняло бажання створювати двіжухи й розуміння того, що крім металу є ще й інша музика, а панк і хардкор — це теж круто, хоча багато мамкіних метал-елітістів не були з тим згодні.

Гурт дебютував на сцені бориспільського open air концерту під назвою "Neforday" улітку 2010 року. Тоді Zombie Attack були підлітками, які хотіли пити пиво, тусити й грати треш-метал. На щастя, це бажання нікуди не зникло. Просто тепер, коли вони купують пиво й міцні напої, паспорт у них запитують рідше. Можуть запитати в якого бога вони вірять, проте це вже інша історія.

Пертурбацій на шляху гурту було багато. Від оригінального складу в гурті залишився лише фронтмен Артем Євграфов. Історія гурту могла закінчитися набагато раніше, але зомбі можна вбити лише відірвавши голову.

Ще до виходу дебютного повноформатника "Through the Circles of Hell", Zombie Attack залишилися без гітариста Нікіти Сили (ex-MOЧА та гурт-фантом Blasphemy Squad), але знайшли технаря та пахаря Biofitz´а на заміну. А одразу після виходу альбому в 2014ому гурт покинули також басист Алекс Макєєв та ударник Саня Ковбасинський, але і їм на заміну швидко знайшлися люди — Юра Нельсон та Іван Семещенко (Amphibian Man). Але і цей склад з часом зазнав змін, Іван перейшов на бас гітару, і після спроб пограти з різними ударниками, місце за установкою залишилося за Антоном Хоменко (Warningfog). Не дивлячись на всі ці перепетії, Zombie Attack дають концерти Україною, їздять до Румунії, Болгарії, Молдови, Сербії та Прибалтики. І от, нарешті, спромоглися видати альбом.

Якщо ви слідкували за творчістю Zombie Attack раніше, то помітите на релізі знайомі моменти. Пісню "Bonded By Beer" гурт наживо виконує вже досить давно, а пісні "Beast", "Slave Doll" та "Non Serviam" були й на "Through the Circles of Hell", щоправда цього разу вони залишилися без інтро з піратських VHS-касет та звучать набагато якісніше. За словами Артема, рішення перезаписати ці пісні було прийнято саме через зміни в складі порівняно з 2014, треки були переосмислені і тепер звучать на концертах інакше, тому чому б і не записати їх "правильно". Змін зазнала і вокальна подача, яка звучить трохи більш рок’н’рольно та розпанковано.

На Zombie Attack і справді вплинули тусовки з панками, тепер їх від самого початку енергійний та позитивно заряджений thrash metal звучить ще більш розслаблено, не дивлячись на те, що техніка лише покращилася та і партії не з найпростіших. Подібна музика завжди звучить крутіше, коли музикантам в кайф її грати і вона ллється автоматично. Саме так воно і звучить.

Крім вищезгаданих треків на альбомі ще багато цікавого: є й однозначні богоугодні хіти як "Hail Satans Command" та "Apocalyptic Rock`n`roll", і "Anarchy666", яка просто лакмусовий папірець на серйозні обличчя. Якщо текст "One, two, three — Anarchy, four, five, six — 666" викликає у вас не посмішку, а хмикання — попустіться.

Загалом альбом слухається на одному диханні та виконує функцію, яку має виконувати кайфовий треш альбом, а семе — викликає бажання рухатися, припивати та веселитися. І однаково чи це концерт чи домашня вечірка і ви поставили Zombie Attack з bandcamp чи CD — цей альбом змусить трусити патлами.

На останок хочеться зауважити, що Zombie Attack — це ще один гурт, який знаходить свою аудиторію в першу чергу за кордоном. За словами Артема, в них постійно питають що там і як, коли альбом, коли концерти і що нового металісти з Румунії та Болгарії. Подібної віддачі від українського слухача поки немає. Можливо однією з причин є також і брак контенту, все таки з моменту виходу альбому та єдиного кліпу гурту пройшло вже 5 років. Тож обіцяють виправлятися, кажуть що робота над наступним релізом вже кипить і довго чекати не доведеться. А від себе скажу, що зомбі апокаліпсис в thrash металічних джинсовках — це мій улюблений зомбі апокаліпсис.

Zombie Attack у соцмережах:

1. Intro
2. Bonded By Beer