Gravitsapa знялися в документальній короткометрівці

Нещодавно артхаус-режисер Сергій Вовк зафіксував перехідний стан авангардного гурту Gravitsapa в своїй новій документалці. Виконавці супроводили стрічку власною музичною імпровізацією.

Опублікований на початку серпня фільм отримав назву "Nigredo". Та відсилає слухача і глядача прямісінько до юнгіанських трактувань понять:

"У юнгіанському аналізі нігредо представляє момент темряви, депресії або хаосу в індивідуальній психіці. Карл Юнг запозичив цей термін з алхімії, де той символізує стан розпаду, коли субстанція проходить через смерть або розкладання, що готує її до відродження в подальші етапи трансформації, усунувши всі нечистоти і залишивши лише чисту суть. Зараз як кожен окремий індивід, так і вся країна в цілому перебуває в цьому стані", – ділиться Олександр Жабокрицький, засновник Gravitsapa, із Неформатом.

За його ж словами, відео показує гурт у їхньому власному перехідному етапі.

 

Символіку закладеного меседжу додатково й навмисне посилює місце зйомок – напіврозвалена хата. У цьому режисер і музиканти вбачають аналогію зі станом України, яка переживає війну.

Gravitsapa – львівський авангардний рок-гурт, заснований у 2005 році. Колектив записав два мініальбоми, а також два повноформатники. Музикантів часто називають піонерами української math-rock сцени. Гурт об'єднує у своїй творчості напрямки академічної авангардної музики й андеграунду.

Gravitsapa в мережі:

https://www.facebook.com/gravitsapaband

Сергій Вовк у мережі:

https://www.youtube.com/@delcano911

Фото обкладинки – Facebook