ShchukaRyba осучаснили веснянки за участі низки артистів

Днями фольк-проєкт ShchukaRyba разом із музичними артистами Bunht, Yevhen Puhachov і Helldrummy поєднав українські веснянки з сучасною музикою. Для Bunht це вже третя співпраця з колективом ShchukaRyba.

Два сингли, об’єднані назвою "Vesnianky", спочатку взявся переаранжувати Ярослав Татарченко, він же Bunht. Але врешті до процесу був включений увесь багатолюдний склад артистів.

"Дівчата показали мені ці дві веснянки й вони дуже зрезонували як для мене, так і для Михайла (Helldrummy) з Євгеном. У себе на студії я записав із хором акапельний спів, підібравши на ходу вірну тональність та темп, і зробив чорнове аранжування. Після цього ми зібралися з Михайлом і Євгеном і, у процесі репетицій, випрацювали разом стале аранжування, яке вже згодом допрацювали разом із хором на наступних репетиціях. Уже потім все записуємо на чистову", – ділиться Ярослав із Неформатом.

За його словами, це постійна послідовність процесів. І хоча Євген доєднався до колективу під час роботи над попереднім мініальбомом "Що й святоє", а Михайло – на етапі "Веснянок", віднині вони планують рухатися далі разом.

"Я думаю, що ми втілили задумане на 100%, навіть більше. Спрощено, наша мета це покласти традиційний український спів в сучасний музичний контекст, щоб все звучало органічно і цікаво", – додає Ярослав.

Зведення й мастеринг музики Ярослав зазвичай виконує самотужки.

У своєму новому складі музиканти встигли відіграти концерт у клубі Atlas і на фестивалі XJazz у Берліні. Наразі вони вже мають велику напрацьовану програму виступів, куди входять як обрядові пісні, так і лірика.

Виконавці в мережі:

https://www.instagram.com/shch.uka.ryba/
https://www.instagram.com/bunht_/
https://www.instagram.com/helldrummy/
https://www.instagram.com/yevhen_puhachov/

Фото обкладинки – надали виконавці