Barbarik Torture випустили перший запис

Днями брутал-дез-метал гурт Barbarik Torture оприлюднив свій дебютний однойменний мініальбом.

Музиканти стали до роботи над цією музикою уже після початку повномасштабного вторгнення й, власне, зважаючи на нього – "або зараз, або може уже й ніколи" сказали вони собі.

"Це наш перший повноцінний запис за багато років. Раніше ми з барабанщиком грали панк, сладж і дум, але з віком життя стало дуже жорстоким, тож ми зрозуміли, шо треба тяжчати. Ми хотіли грати шось убертяжке і зле, бо у Франківську, де ми всі живемо, та і на Галичині в загальному, такої музики майже нема", – каже Бендер, гітарист і вокаліст гурту.

Окрему увагу музиканти приділили тому, щоб майбутній запис звучав брудно. Але втілити цей матеріал виявилося не так просто.

"У нас згорів пульт, зламався вал на кардані, в одному мікрофоні згоріла мембрана, а інший забрав його власник; звичайна робота в нас з барабаном ледве давала можливість то всьо робити. Гітарист Денис фактично тащив, за шо йому шана і подяка. Я дописав свої гітари і забив на два тижні, поки всьо інше робилось", – додає Бендер.

Мініальбом вийшов на нішевому лейблі DEEPSWARMING BLOODMAGIK.

Усі тексти композицій – реальні, але перебільшені факти, до яких Бендер, їхній автор, також додав огидних деталей. Натхненням йому слугували новини, зокрема й кримінальні, з України й світу. А трек "Manhunt" відсилає до однойменної відеогри.

Сама ж назва гурту з’явилася внаслідок читання про середньовічні засоби для катування людей. До того ж, музикантам було до вподоби, що словосполучення нагадує ім'я одного з їхніх улюблених гуртів – Sadistik Exekution.

Наразі музиканти завершують роботу над своїм першим повноформатним альбомом. Оскільки в 2023 році до гурту приєднався гітарист, музиканти також дадуть кілька концертів у травні в повному складі, після чого перепочиватимуть до літа.

Barbarik Torture – брутал-дез-метал гурт, який заснували музиканти з Івано-Франківська в 2022 році. Перший реліз колективу, однойменний мініальбом, вийшов у 2024 році.

Barbarik Torture в мережі:

https://www.instagram.com/barbarik_fucking_torture/

Фото обкладинки – надали виконавці