Artgore видали перший альбом

Сьогодні метал-гурт Artgore презентував свій дебютний лонплей – "Hate as a Reason". Музиканти працювали над ним близько чотирьох років.

Виконавці стали до роботи над альбомом від самого заснування гурту – влітку 2020 року, коли відбулася їхня перша репетиція. Відтоді учасники Artgore цілеспрямовано йшли до першого великого релізу. Для цього Ольга, фронтвумен колективу, навіть опанувала екстремальний вокал.

"Кожен із учасників виріс технічно на кілька голів [за час роботи над альбомом]. Навіть ударник Володимир, який має багаторічний досвід, зіткнувся з серйозними викликами в процесі накопичення й запису матеріалу", – кажуть виконавці в пресрелізі.

А все тому, що вони одразу поставили якість у пріоритет, а також принципово уникали самоповторів.

Майже всі інструменти, включно з барабанами, були записані наживо. Зведення й мастеринг відбулися на студії Viter Music.

"Найважливішим напевно є те, що увага слухача постійно утримується за рахунок зміни динаміки, різноманітної ритміки вокалу, а також присутності мелодійних соло."

Як музиканти поділилися з нами, у пригоді також став досвід помилок інших колег за жанром і, звісно ж, власних. Також варто зауважити, що за цей час у складі гурту, який починав як кавер-бенд, ще й відбулися "кадрові перестановки". Але ціль Artgore це не змінило.

Слухайте альбом на стримінгах: YouTube Music, Spotify, Apple Music, Deezer

Лірику для всіх десяти треків написала Ольга. Кожна з композицій не просто доповнює загальний задум альбому, але є автономною історією з власними початком і кінцем.

"Тут сарказм змінюється ненавистю, риторичне питання переривається відчайдушним криком жертви неминучих обставин, а роздуми про циклічність і приреченість майбутнього занурюють у меланхолійний раптус. Чимало сенсів поєднуються та пов'язані між собою в одному альбомі", – додають музиканти.

Проте однойменний трек можна назвати квінтесенцією закладеного в усі тексти лонплею.

"Жодних подвійних сенсів – в основі треку гострий монолог героя, який виміщує ненависть і накопичену агресію на свого опонента. Однак не все так просто. Головне зерно цієї композиції у тому, що відстоювати свої особисті межі та право на індивідуальність – життєво необхідно, чого б це не коштувало, адже життя надто коротке, щоб ховатися за ширмою комплексів і втрачати психічне здоров’я через стереотипи суспільства".

Про два сингли з цього альбому ми писали окремо раніше тут і тут.

Artgore – харківський метал-гурт, заснований у 2020 році. Їхня музика поєднує метал із грув-, дез- і блек-елементами. Однак виконавці не обмежують себе конкретними жанровими визначеннями. Наразі в їхній дискографії кілька синглів і перший альбом "Hate as a Reason" (2024).

Artgore у мережі:

https://www.instagram.com/_artgore_/
https://www.facebook.com/artgore
https://www.tiktok.com/@artgore.band

Фото обкладинки – надали виконавці