Видання Лірум вперше вручило музичну премію

Українське видання про культуру Лірум сьогодні опублікувало список артистів, нагороджених "Золотою Зорею Лірум". Цю музичну премію медіа заснувало нещодавно й це перше її вручення.

Отож, наводимо список переможців, опублікований у Telegram-каналі Лірум:

  • Найкращий режисер – Інді Хаїт
  • Найкращий кліп – на пісню "Чуєш" виконавця Dantes, режисерка Юлія Паскаль
  • Найкращий альбом – "warнякання", дуету Антона Слєпакова й Андрія Соколова
  • Найкращий мініальбом – "Перша зірка на небі" виконавців sucilna_nevdacha.exe й Тощо
  • Найкращий артист – OTOY
  • Найкращий гурт – Курган & Agregat
  • Дебют року – Klavdia Petrivna
  • Прорив року – Schmalgauzen

Переможців для різних категорій обирали в різний же спосіб. Зокрема, режисера Інді Хаїта нагородили за його вплив на ринок і з огляду на творчість за останній рік, а от альбом Антона Слєпакова й Андрія Соколова оцінювали четверо неназваних музичних критиків за трьома критеріями: творчість, професійність і емоція глядача.

Застосовані методи оцінки представники Лірум описали в кожному конкретному випадку.

Вручення премії відбулося вчора, 5 лютого, під час регулярної події видання – "Зорепаду Релізів". Про саме заснування премії Олексій Бондаренко, головний редактор медіа, повідомив наприкінці січня. За його словами, ця ідея циркулювала в колі їхньої команди тривалий час.

"Золота Зоря Лірум" – редакційна премія. Це означає, що список номінантів, а також визначення переможців робить редакція Ліруму. Ми не збираємо експертні ради, не робимо глядацьких нагород, хоча, безумовно, прислуховуємося до думки ринку та вподобань наших читачів", – написав Олексій у своєму Фейсбуці.

Також він додав, що ця премія в корені своєму буде "присвячена здебільшого кліпам", а її специфіка, відповідно до наповнення самого видання, лежатиме на стику масово популярної й інді-музики.

Золота Зоря Лірум – редакційна музична премія видання про культуру Лірум. Вона була заснована в 2024 році й тоді ж відбулося її перше вручення.

Лірум у мережі:

https://liroom.com.ua/

Фото обкладинки – Лірум