Faine Events запустили власну букінгову агенцію

Sick Solution, Telema і Grandmas Smuzi стали першими артистами-підписантами нової букінгової агенції Faine Booking. 

Faine Booking – це нова українська агенція з бронювання артистів, заснована на базі фестивалю Faine Misto. З 2013 року агенція функціонувала як один з підрозділів фестивалю, але цьогоріч стала окремою одиницею музичної індустрії країни. Ще до публічного старту діяльності агенції цьогоріч за підтримки команди Faine Events відбулися українські тури True Tough, Ignea, Zwyntar, Rohata Zhaba, а також чимало інших концертів різних гуртів по всій Україні. 

Відтак, очікувано, стилістична увага Faine Booking зосереджена здебільшого на гуртах з ніші року та металу. Наразі, як бачимо на офіційному сайті агенції, вона представляє інтереси трьох команд – Grandma’s Smuzi, Sick Solution і Telema. Про співпрацю з ними агенція днями також оголосила на своєму інстаграмі. 

Гурти Sick Solution і Telema у коментарі Неформату розповіли, що підписали контракти з букінгом на два роки. У їхньому розпорядженні зараз уся робоча база Faine Events, контакти організаторів концертів з усіх міст, сервіс продажу квитків, рекламний супровід, дизайнерські послуги тощо. Артисти працюють на умовах відсотка за кожен концерт, однак його розмір розголошувати не можуть, згідно з контрактом. 

"Ми очікуємо крутих концертів/турів по Україні та, можливо, закордоном, виступів на великих фестивалях. Ми цінуємо те, що робимо, і загалом у світі це нормальний підхід, коли агентство займається гуртом. У планах відіграти не менше концертів, ніж минулого року", — розповіли у коментарі Неформату учасники металкор гурту Telema.

Їхнім офіційним агентом став Володимир Пасяка, тоді як виступами вінничан Sick Solution опікуватиметься Ростислав Плахцінський; обидва агенти — співзасновники фестивалю "Faine Misto". За їхніми плечима, як йдеться на сайту агенції, понад 1000 концертів та декілька десятків великих турів за останнє десятиріччя.

"Очікуємо гарно організовані тури Україною, в першу чергу, простіші пробиття на фестивалі, навіть закордонні, аналогічно європейський тур чи навіть сапорт до когось. Але це на перспективу, поки плануємо благодійний тур містами України, де ще не грали. Ну і нам було б цікаво спробувати поєднати концерт/тури артистів різних жанрів. Надіємось, ще позвуть на Файне 2024", — жартує вокаліст Sick Solution Артем Трубецькой. 

Дізнатися більше про агенцію та слідкувати за виступами їхніх гуртів можна за посиланням:

https://booking.faine.events