Thunderdogs видали новий альбом

Днями хард-рок гурт Thunderdogs оприлюднив новий у своїй дискографії альбом – "Black Mark". У ньому особливо повно розкривається темна природа музики колективу.

Музиканти записали цей альбом іще під час пандемії коронавірусу. Та перш ніж вони видали його, буття колективу піддалося низці випробувань: гурт покинув соло-гітарист, а коли вони нарешті знайшли нового й зігралися разом – той вступив у ЗСУ; невдовзі після цього вокаліст Thunderdogs потрапив у ДТП.

Альбом, створений іще до перелічених викликів, загалом увібрав у себе непросту природу людського життя. Це відображено як у його звучанні, важчому ніж у попередника "Meat", так і в ліриці.

"Black Mark" набув особливої актуальності в контексті цих подій. Він віддзеркалює тяжкі часи і ситуації, із якими стикається світ і людина в цьому світі. Але тексти пісень й атмосфера альбому відображають надію на краще майбутнє, навіть коли ситуація важка й незрозуміла", – кажуть виконавці в пресрелізі.

Про два треки з альбому, "Animal" i "Grave", ми розповіли окремо.

Хоча весь альбом виявився у певному сенсі символічним, з-понад композицій виділяється "Fire". Початково присвячена тиранії в часи Другої світової війни, вона заграла зовсім новими барвами з розширенням російської агресії на всю територію України.

 

"Пісня "Fire" написана як заклик до позбавлення світу від тиранів, а основна ідея пісні, що всі імперії розваляться", – кажуть артисти.

Тепер, попри всі негаразди, музиканти продовжують робити те, що, як вони вважають, у них виходить найкраще – працювати над новими релізами.

Thunderdogs – львівський хардрок/рок-н-рол гурт, створений у 2017 році. Дискографія нараховує один мініальбом "MEAT", який став першим українським NFT-альбомом, повноформатник і декілька синглів.

Thunderdogs у мережі:

https://www.facebook.com/ThunderdogsRock/
https://www.instagram.com/thunderdogs_rock

Фото обкладинки – надали виконавці