Zombie Attack видали перший альбом за чотири роки

Днями треш-метал гурт Zombie Attack презентував альбом "Labyrinth". Це їхній третій альбом і перший реліз від 2019 року.

Після виходу їхнього попереднього альбому, "Bonded By Beer", і європейського туру з гуртами Knifeman і Warningfog, Zombie Attack стали до роботи над новою музикою. Тоді ж, у 2020 році, у них змінився склад – із колективу пішов гітарист Біофітз.

"Деякий час ми шукали нового гітариста, але вирішили, що Іван (Amphibian Man) – найкращий варіант. Отже, Іван, який до цього грав у нас на басу, а ще до цього грав на барабанах, став нашим гітаристом, а місце басу зайняв Олександр (Warningfog)", – згадує Артем, вокаліст гурту, для Неформату.

Надалі музиканти планували домовитися щодо зведення майбутнього альбому з Флудом (Violent Omen). Їхня зустріч була запланована на 25 лютого й, з очевидних причин, не відбулася. Після осмислення нагальніших питань, Zombie Attack повернулися до своєї творчості наприкінці 2022 року.

Уже навесні 2023 року матеріал альбому був записаний. Його зведення виконав Роман із Lizard Audio після незадовільних спроб гурту зробити це самостійно.

"Ми вирішили, що, оскільки ми не дуже часто щось випускаємо, треба зробити це якісно, щоб це подобалось нам самим першочергово", – додає Артем.

Обкладинку для альбому виконав Антон Шкіпер, художник і учасник гурту The Troubled

На лірику альбому вплинули міркування й розмови, що відбулися між музикантами, а також їхній окремий особистий досвід:

"Наш колишній гітарист покинув нас, першою чергою, через ментальні негаразди. Це підштовхнуло мене до написання лірики "Worms Palace" і "The Minotaur". У "Worms Palace" ідеться про мозок людини, захоплений черв’яками. Це аналогія з гнилими думками, які не дають людині жити. Закриваючись у собі, та будує в мозку палац, що веде у найчорніші печери темних дум, де хочеться лиш скорше вмерти. "The Minotaur" – пісня про думки, які несуться лабіринтом, де живе срашний мінотавр, який перетворює їх на сумніви ударом сокири. Цим самим він не дає людині можливості щось реалізувати. У якийсь момент вона розуміє – щоби позбавитись своїх сумнівів, треба вбити мінотавра. Але і лабіринт, і мінотавра людина створила в своєму мозку, тож вбити треба себе. Це відсилка до буддизму, зокрема до медитацій на кістках померлих батьків із метою вбити персону, яку хотіли бачити батьки, а не якою людина є", – каже Артем

Самообман, дотичний до того ж символу лабіринту, знаходить місце і в інших композиціях, зокрема в "Reborn in Nothingness". Цей текст постав із нічної розмови Артема й Івана під час подорожі з Запоріжжя до Києва. У треку йдеться про те, як розум людини вводить в оману її ж підсвідомість, унаслідок чого особа робить не те, що хотілося б.

"Щоб зрозуміти, що тобі потрібно – відкинь усе, переродись у ніщо".

Так само лабіринт присутній у "Shadow of War". Ліричний герой на самоті блукає лабіринтом думок про близьку війну замість того, щоб поділитися побоюваннями з кимось іще.

За словами виконавців, попри серйозність окремих посилів альбому, вони залишили простір і для веселощів – це стосується треку "Prisoner of Merch", на який вийшов кліп.

 

Артем розповів нам, що лірика цієї пісні цілковито ґрунтується на реальних подіях із минулого.

"Це гумористична алегорія – лірика про те, що треба продавати мерч під час того, як виступають [кепські – ред.] гурти. Сльози ллються, монет не видно, "but I'm the MAN". Якось ми мали концерт разом із гуртами, які нам не дуже подобалися, але треба було сидіти за мерчем замість того щоб пити пиво. Ніколи не забуду, що Рамон нам супер допоміг тоді й сів за мерч".

Надалі музиканти планують зіграти концерти в кількох містах України й працювати над подальшими релізами – деякі музичні напрацювання в них уже є. Окрім того, Zombie Attack планують зняти ще кілька кліпів на підтримку альбому.

Zombie Attack – київський треш-метал гурт, який розпочав діяльність у 2010 році. Його склад кількаразово змінювався. Наразі в дискографії музикантів мініальбом "Dead & Drunk" (2011) і три повноформатних альбоми.

Zombie Attack у мережі:

https://www.instagram.com/zombieattackthrash/

Фото обкладинки – @slippyinc