FlowMaster Space: новий мистецький простір у Франківську

Наприкінці серпня в Івано-Франківську розпочав свою роботу новий мистецький простір FlowMaster Space. 

FlowMaster Space з'явився на базі студії звукозапису Nice Recording Studio. Як розповів у коментарі Неформату реп-виконавець Джонні Дивний, головним ініціатором та засновником цього простору став Павло Пластуняк, більш відомий як Крекер — сольний репер, а також учасник гурту Ліра. Уже понад 10 років Павло є активним діячем музичної сфери у Франківську. Навколо його ініціативи об'єдналися й інші гравці франківської реп-сцени, включно з самим Джонні Дивним. 

Новий простір призначений для проведення різноманітних подій, виставок і вечірок.Також там є опція проведення онлайн-трансляцій, кінопоказів та конференцій. І хоча ця історія виходить з реп-середовища, жанрових обмежень FlowMaster Space не має.

"Звісно, як хіп-хоп лейблу нам легше працювати з цим жанром. Тим паче опираючись на наш власний досвід, як артистів. Проте, ми готові та плануємо проводити різнопланові вечірки, починаючи від електронної сцени та закінчуючи інді-проєктами. Щоправда, в технічному плані з живими інструментами більше мороки, та це не зупиняє нас для планування надалі таких подій", — розповідає Джонні Дивний.

Тож наразі FlowMaster Space відкриті до різних форм співпраці. Це може бути організація подій з власної ініціативи, спільна організація у взаємовигідному партнерстві, або ж надання приміщення, звуку та світла в оренду на комерційній основі.

"Локація досить лампова та оснащена всіх необхідним. Проте, з нового року в наших планах розширюватись", — додає репер.

Наразі ж це невеликий простір, розрахований на 50 гостей та до 20 осіб персоналу. До комплексу входить концертний майданчик, кімната під гримерку, протяжний коридор, який з'єднує всі перелічені кімнати та веде до дуже великого балкону, що охоплює будівлю майже по всьому периметру. 

Запис вечірки на FlowMaster Space. Там уже виступали Джонні Дивний, C23, Перо, ZOMBO, Тулим та інші виконавці

Джонні Дивний також запевняє, що жодних проблем з дозволом на організацію івентів чи під час їхнього проведення очікувати не варто, адже простір вдало розташований (за 10 хвилин до центру та вокзалу) та має гарних прогресивних сусідів, адже вся будівля наповнена різноманітними творчими осередками, на кшталт музичних репетиційних баз.

"Наші події часто відбуваються в закритому форматі, з входом тільки по передпродажу квитків та без афішування розміщення локації. Правда, очевидно, що в форматі нашої роботи зберігати локацію в секреті не вдасться і це нормально. Хочеться, щоб міська влада йшла в ногу з часом та з культурними запитами соціуму, але пурєдна консервативна Галичина не завжди може впоратись з цим завданням організації самосвідомості, не дивлячись на власну кількість гріхів та факапів", — каже репер. 

Насамкінець Джонні Дивний додає, що хоча зараз франківська реп-сцена і дещо притихла, зокрема на фоні більш активних електронної та метал-сцен, саме організація такого простору як FlowMaster Space, а також діяльність його засновників і резидентів, має стати основою для її відродження: 

"Ми і є тими, хто намагається все трохи розворушити. Саме тому ми надаємо можливість працювати на студії та на нашому майданчику тим, кого вважаємо перспективними.

Окремо хочу виділити калуську хіп-хоп сцену, яка за останні роки теж притихла. Проте зараз ми готуємо серйозний ренесанс, працюючи саме на нашому лейблі. Працюємо над матеріалом для декількох, в майбутньому гучних, імен". 

Сам же Джонні Дивний цієї суботи, 4 листопада, виступатиме у Рівному, в Хмільній Обоймі, з презентацією нового мініальбому "ФАРТЛЕК". Квитки доступні за посиланням. 

Дізнатися більше про простір та сконтактувати із його засновниками можна тут:

https://www.facebook.com/flowmasterlabel
https://www.instagram.com/flowmaster.label/
https://www.youtube.com/channel/UC8LjO6qZqb44reKLfC2Dssg

Фото з офіційної сторінки FlowMaster