В Україні почали блокувати популярний серед музикантів сервіс Linktree

Розпорядженням N690/1521 від 6 жовтня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації вимагає, аби провайдери заблокували кілька доменних імен, серед них і популярний у музичних колах сервіс мультипосилань Linktree

Станом на 11 жовтня ця новина поширилася у медіа і чимало користувачів уже помітили в себе блокування, хоча в декого сервіс ще продовжував працювати. Водночас саме Linktree використовує чи використовувала переважна кількість українських андеграундних та інді- музикантів, серед яких, до прикладу, Ignea, White Whird, True Tough, Suicideburg, Blooms Corda, Обрій та десятки інших. 

Нагадаємо, Linktree — це австралійський сервіс, який дає змогу створювати лендінгові сторінки з мультипосиланнями, у нашому випадку на усі соцмережі та стримінги гурту. Найчастіше Linktree використовують, наприклад, в Інстаграмі, коли в шапку профілю можна вставити тільки один лінк. І хоча аналогів такого сервісу є чимало, з кількох десятків нашвидкоруч перевірених нашою командою акаунтів у Інстаграмі десь 90% мали саме Linktree. 

Державна служба спеціального зв’язку у розпорядженні не пояснила конкретних причин такого блокування. Йдеться там лише про те, що це зроблено в умовах воєнного стану на звернення Департаменту кіберполіції Національної поліції України.