VMRE випустили анонсований мініальбом

Наприкінці вересня світ побачив анонсований ЕР гурту VMRE – "DON'T BLINK". Цей реліз відображає реакцію виконавців на зовнішні виклики.

Музиканти працювали над своїм звучанням й матеріалом ЕР зокрема близько півтора року. Як вони розповіли Неформату, мініальбом скоріше є одним із кроків до віднайдення себе, аніж остаточним результатом пошуків.

"В Україні існує певний попит на контент, вироблений за західними стандартами, але зачасто його не вдається задовольнити. Ми хотіли спробувати створити роботу, яка була б схожа саме на західний андеграунд. Тобто зробити щось своє якісно, на рівні західних зразків, а не скопіювати щось західне з типовими проблемами українських релізів", – деталізують виконавці стосовно свого підходу.

Поступово виконавці планують долати "труднощі перекладу західних контекстів" своїм прикладом, власною творчістю.

Осмислення проблем в українському музичному андеграунді визначило не лише стилістичний напрямок "DON'T BLINK", а й ліричне наповнення його окремих треків.

"Зараз з’явився перший і єдиний культурний запит, який у результаті підмінився політичним. Це призводить до того, що починається паразитування на інфоприводах, а саме – на воєнній тематиці. Тему культурного ресентименту в наших реаліях ми підняли в одному з наших треків – "NOCARE".

Більше того, ці роздуми також спонукали музикантів написати окремий маніфест стосовно трендів в українському музичному середовищі, його конкурентної спроможності тощо. Ознайомитися з маніфестом й узяти участь у тематичній дискусії можна тут.

Про дебютний трек виконавців і їхній звичний творчий процес ми розповіли тут

VMRE – одеський блекенд-хардкор гурт, який заснували двоє місцевих музикантів. Обидвоє працюють над усіма циклами творчості самостійно й дотримуються DIY-філософії. Наразі в дискографії гурту дебютний сингл і мініальбом "DON'T BLINK" (2023).

VMRE в мережі:

https://www.instagram.com/vmre.noise/
https://linktr.ee/vmre.noise

Фото обкладинки – надали музиканти