Koza Music Battle повертається з призом у 20 тисяч гривень

Конкурс-змагання молодих українських гуртів Koza Music Battle повертається до рідного Тернополя після кількох років мовчанки. 

Коза Мюзік батл — це конкурс, що дає змогу молодим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість та завоювати прихильність слухачів. Його переможцями раніше ставали такі виконавці або колективи як Our Atlantic, GannaBaby чи Slice & Dice. З 2015 року й до 2019-го конкурс проводився у культовому тернопільському артбарі "Коза", звідси й назва. Але цьогоріч його домівкою стане креативний кластер "Na пошті".

Організатори обіцяють глядачам та відвідувачам конкурсу "легендарне змагання" молодих українських інді-артистів, що виконують авторську музику у найрізноманітніших жанрах. А от для самих учасників це можливість отримати цінний приз — сценічний досвід та 20 000 грн.

Реєстрація учасників розпочалася 13 вересня і триватиме до 30 вересня. Конкурс відкритий як для музичних колективів, так й для індивідуальних проєктів з України, що грають не більше 5 років та мають програму власної творчості тривалістю не менше 20 хвилин.

Обов'язкова реєстрація та деталі конкурсу за посиланням.

У результаті організатори конкурсу відберуть 16 музичних проєктів, які й продовжать боротьбу за перемогу. Проєкти, що найкраще доведуть свою драйвовість, оригінальність та майстерність запишуть трек на студії "Шпиталь Рекордс" й отримають головний приз — 20 000 гривень. 

"Спершу карантинні обмеження, а згодом й військовий стан створили такі умови, коли музикантам стало все важче збиратися для репетицій, а тим паче знаходити можливість зустрітись з публікою. Але саме від публіки музиканти отримують фідбек, розуміють, як їх сприймають люди та куди їм варто рухатися. Відтак наш проєкт — це місце отакого "першого побачення" з аудиторією (яка не складається виключно з родичів і друзів музикантів)", — каже у пресрелізі співорганізаторка конкурсу Марічка Юрчак.

Всі етапи конкурсу проходитимуть щосереди наживо в Тернополі в креативному кластері "Na пошті" (вул. Коперника, 4, укриття). Вхід вільний! Окрім того, стежити змаганням, вболівати за улюблені гурти і навіть брати участь у голосуванні зможуть глядачі звідусіль — кожен виступ транслюватиметься на ютуб-каналі арткластеру. Щоправда, обирати переможців буде не публіка, а кваліфіковане журі. Всього заплановано сім конкурсних виступів, перший — уже 11 жовтня.

Також новацією конкурсу стане серія онлайн-воркшопів і лекцій для відібраних учасників від експертів індустрії.

Фінансування проєкту цьогоріч здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Організатор конкурсу — ГО "Інститут міської культури".