lumosback випускає найперший ЕР

Минулої п’ятниці інді-проєкт lumosback випустив перший у своїй дискографії мініальбом – "Світло Повернеться". Переважно той був навіяний воєнним часом і дотичними до нього подіями.

Під час підготовки цього ЕР, Дмитро Приходько, засновник lumosback, зміг утілити багато з тих прийомів, які я давно хотів спробувати.

"Цей проєкт є крутою реалізацією себе в нових стилях і, думаю, це непогано виходить. Таке собі поєднання метал-барабанщика з хіп-хопом, це весело", – каже Дмитро Неформату.

Окрім нього над ЕР працювали учасники гурту BojevillaАндрій Романенко й Артем Міняйло. До слова, перші спроби співпраці Дмитра й Артема мали місце ще в 2021 році, однак тоді їм забракло досвіду довести свої напрацювання до кінця.

"Зараз робота виглядає наступним чином: я роблю демо-запис пісні, що складається з вокалу Діми та гітари Едоса, потім роблю аранжування, записую всі потрібні інструменти, додаємо правки, шукаємо звучання", – розповідає Артем.

Зведення й мастеринг ЕР виконав Юрій Яхно.

Попри назву мініальбому, його пісні об’єднані страхом темряви, що попереду. Як розповіли музиканти, знайти хоч краплю надії в ньому категорично неможливо.

"Цей ЕР сповнений депресивних думок і ситуацій, що відбуваються із ліричним героєм", – ідеться в пререлізі.

На такий його дух, певна річ, уплинула війна. Так само вона вплинула й на самих виконавців. Як вони розповіли Неформату, у них у роботі зараз тематичне продовження цього мініальбому. Наступний реліз проєкту матиме інакше звучання, однак сюжетно продовжить "Світло Повернеться".

А до цього слухачі можуть почути мініальбом наживо – 14 вересня, у дворику київського клубу Хвильовий.

lumosback – сольний інді-проєкт музиканта Дмитра Приходька. Разом із ним над створенням матеріалу працює ще 4 людей. Наразі в дискографії виконавця низка синглів і мініальбом.

lumosback у мережі:

https://www.instagram.com/lumosback/

Фото обкладинки – Марина Нестеренко