Xenotrone випустили містичний ЕР

Нещодавно треш-метал гурт Xenotrone випустив ЕР "Queen of the Night". Із цим релізом гурт перейшов до активного періоду творчості.

Музиканти почали працювати над цим мініальбомом у вересні 2022 року, а завершили вже в травні 2023. За їхніми словами, робота була нелегкою, але вельми цікавою.

"На цій роботі ми хотіли звучати максимально швидко, технічно та, деякою мірою, магічно", – каже Костянтин, засновник гурту, Неформату.

До слова, більшу частину матеріалу написав саме Костянтин разом із бас-гітаристом Дмитром і, пізніше, гітаристом Максимом.

Мініальбом вийшов на лейблі Bathoryhead і доступний на лімітованій серії CD-дисків і касет.

Як нам розповіли музиканти, під час підготовки цього мініальбому вони зосереджувалися на музиці більше, аніж на текстах пісень. Відтак, саме музику вони наділили містичним характером, що притаманний майже всьому ЕР.

Лише одна пісня стоїть дещо осторонь – "Psycho Soldier (Born to Kill)", написана під впливом фільмів "Апокаліпсис сьогодні" й "Цілісно-металева оболонка". У 2022 році вона вийшла як перший демозапис колективу, а потім і як сингл.

Після релізу ЕР гурт взяв невеличку паузу, із якої зараз поступово виходить:

"Ми вже починаємо писати матеріал для повноформатного альбому, а також плануємо виступити на кількох фестах у 2024 році", – додають музиканти наостанок.

Наразі Xenotrone має стабільний склад, що значно спрощує його діяльність.

Xenotrone – прогресивний треш-метал гурт, який заснував музикант Костянтин Роскосенко в 2021 році, в Дніпрі. Після виходу першого демозапису, колектив заморозив свою діяльність через особисті негаразди й відновив її в 2023 році. Наразі в дискографії гурту демозапис і ЕР.

Склад гурту:

  • Костянтин Роскосенко – вокал, соло-гітара
  • Дмитро Шевченко – бас-гітара
  • Максим "Awakened" – ритм-гітара
  • Олександр Лі – барабани 

Xenotrone у мережі:

https://www.instagram.com/xenotrone_thrash/

Фото обкладинки – надали виконавці