provulok видає новий мініальбом

Днями експериментальний шугейз-проєкт provulok оприлюднив ЕР "те, що важко сказати". У ньому виконавець узяв курс на нове звучання й уперше впровадив вокальні партії.

Льомáн, автор музики проєкту, працював над цим релізом близько місяця. Оскільки цього разу він захотів увести в свою творчість вокал, найбільше часу пішло саме на роботу над ним. До слова, вокальні партії музикант вважає найважливішою частиною цього ЕР. І на це є кілька причин:

"Як мінімум, це несподівано, а особливо для людей, які були раніше знайомі з моєю творчістю. По-друге, я хочу познайомитись ближче з українською аудиторією, бо історично так вийшло, що 80% моїх слухачів – із країн ЄС і південної Америки. Це дуже круто, […] але хочеться, щоб удома теж слухали. Ну й по-третє – обов’язково треба робити українськомовний контент і бути частиною українського контентмейкінгу. Тим паче мені, як кримчанину, бо колись настане момент когнітивної деокупації там, і я сподіваюсь, що українськомовний контент кримчанина колись допоможе комусь хоча б задуматись", – розповідає Льомáн Неформату.

Вокалісткою на мініальбомі стала кримська подруга виконавця Аміна, яка зараз навчається в Римі. Усі тексти також написала вона, окрім тексту для "cut", оскільки це кавер на Bones. Cпівпраця музикантів відбувалася дистанційно.

Сама музика, як каже Льомáн, зазнала помітного впливу лоу-фай-хаус плейлиста, на який він нещодавно натрапив і довго слухав.

"Я й раніше готувався зробити різкий поворот в жанрі, бо свідомо взяв собі синтезатор. Але думав, що вийде більше в бік ретровейв-сінтвейв жанру. Той плейлист мене супер приземлив і заспокоїв – я перестав щось шукати й просто отримав кайф від дослідження нового інструменту", – додає Льомáн.

Також джерелом для музики слугував досвід закоханості музиканта. Той прицільно осмислив його й трансформував у новий матеріал, щоби позбутися пов’язаних із тим етапом негативних емоцій.

"Назва виникла, можливо, як підсвідома реакція на актуальні тоді переживання. "Те, що важко сказати" – це про приспів треку "мить", про "суміж розпачу і болю", мабуть, про стан, коли ти усвідомлюєш власний, роками автоматизований, паттерн вибору до свого кола ненадійних, навіть небезпечних для твого внутрішнього, людей", – ділиться виконавець.

Наразі Льомáн має намір запустити новий сайд-проєкт – для нього він писатиме електронну музику заради забави. Щоправда, той буде цілком таємним, тож буде складно довідатися, чи за ним стоїть Льомáн.

provulok у мережі:

https://www.instagram.com/provul0k

Фото обкладинки – надав виконавець