Foa Hoka і Євген Ходош видають сингл напередодні виступу

Днями електронний проєкт Foa Hoka оприлюднив сингл "В дощі рефлексів", написаний у співпраці з музикантом Євгеном Ходошем. Разом вони представлять його й іншу музику на виступі у Львові, 22 липня.

Чорнову версію цієї композиції Дмитро Куровський написав узимку 2023 року. Згодом демозапис дійшов до Євгена Ходоша й він дещо переробив пісню на свій лад.

"За короткий час [він] створив нову версію треку – з'явились партії бас-гітари та Moog Rouge [синтезатор], електрогітара й бек-вокал, ритм-секція стала більш реактивною", – розповідає Дмитро Неформату.

Міксинг і мастеринг композиції виконали Євген і звукооператор Сергій Кондратьєв у харківський студії M'Art. До слова, у нещодавньому перевиданні збірки "The Best Of Foa Hoka 1991-2021" є 9 нових треків за участі Євгена Ходоша, а також Федора Ткачова.

 

За словами Дмитра, ця футуристична композиція – спосіб утриматися в позитивній емоції.

"Тривалий час Україна занурена у пітьму апокаліпсису, психологічних травм та суцільних некрологів. У цій атмосфері важливо знаходити та зберігати життєву енергію та силу духу. Але не втрачаємо віри в Перемогу і тримаємось Світла", – каже Дмитро.

Кліп на сингл створив Віктор Онищенко – чернігівський художник та відеоекспериментатор.

Тепер Дмитро і Євген готуються до перфомансу, що має назву "The Hot Future" й відбудеться 22 липня в Нижньому Залі львівського лялькового театру. Окрім самого виступу на концерті можна буде переглянути експериментальний фільм "Фон". Його зняли Олег Чорний і Генадій Хмарук (Sampled Pictures), а Foa Hoka написали для нього саундтрек.

Foa Hoka – мультижанровий гурт із Чернігова, який заснували Дмитро Куровський та Владислав Діхтяренко в 1991 році. Композиції Foa Hoka створені за використання величезного арсеналу вінтажних аналогових синтезаторів, живих інструментів, різних семплів та психоделічних шумів. За час існування Foa Hoka випустили низку альбомів, мали безліч колаборацій, а також виступи й визнання за кордоном.

Foa Hoka в мережі:

https://www.facebook.com/Foa.Hoka.Fanclub/

Фото обкладинки – надали виконавці