Rudnic Ore записали лайв на Куяльницькому лимані

Днями психоделік-рок гурт Rudnic Ore випустив лайв-запис, знятий на Куяльницькому лимані. Ініціатором і головним утілювачем цього задуму став Олександр Белінський, засновник sAn live.

Зйомки виступу відбулися 20 червня. Пропозиція записати його в такому форматі надійшла гурту від Олександра Белінського, засновника продакшн-студії sAn live. Частково на це Олександра надихнув закритий фестиваль, який він і Дмитро Бондар (Ritual Service, Floodlight) організували в 2021 році. За його словами, у такий спосіб він і його команда хочуть сприяти розвитку музичної культури лайв-виступів.

"Усі організаційні моменти взяв на себе я, це була цілковито моя ініціатива. У кожного з моєї команди є камера, а досвід цієї зйомки показав, які моменти відносно апаратури потрібно закрити для якіснішого відео", – розповідає Олександр Неформату.

Унаслідок зимових блекаутів, команда sAn live додатково обзавелася системою автономного живлення, яка стала в пригоді під час цих зйомок. Половину апаратури, тобто барабани, гітарний стек і мікрофон, Олександр взяв із персональної репетиційної точки. Інші необхідні інструменти для запису надав Олександр Ходосевич, учасник Rudnic Ore і звукорежисер у More Music Club.

 

Місце для запису теж обрав Олександр Белінський.

"Це найулюбленіше моє місце на Одещині, місце сили й натхнення. Я приїжджав туди тисячі разів і навіть одного разу зустрічав новий рік на Куяльнику", – каже він.

За музикантами залишався вибір композицій – зокрема вони зупинилися на трьох повільних зі своєї дискографії. За словами Сергія Батури, гітариста Rudnic Ore, четвертий трек "Solar Motorik" (2021) вони зіграли спонтанно.

"Усе складалось дуже вдало, і погода, і зайнятість моєї команди. Навички Олександра [Ходосевича] дозволили все скомутувати швидко і без помилок, а матеріал так захопив мене, що я увесь наступний день просидів за комп’ютером, аби люди скоріше побачили цю красу", – додає Олександр Белінський.

Він також наголосив, що цей лайв – перший із багатьох запланованих. Наступними гуртами можуть бути Ocean Bloom, The Road і Virgin Call. Усі записи виходитимуть на каналі sAn live.

Що стосується самих Rudnic Ore, то в них теж є анонс – незабаром має вийти їхній новий повноформатник. За словами Сергія Батури, той уже на стадії запису.

Rudnic Ore – одеський психоделік-рок гурт, який міксує в своїй музиці shoegaze, dark surf, ambient і kraut. Його заснували Сергій Батура й Олександр Ходосевич у 2017 році. У їхній дискографії кілька мініальбомів і низка синглів.

Rudnic Ore у мережі:

https://www.instagram.com/rudnic_ore/

sAn live у мережі:

https://www.instagram.com/san_live_prod/

Фото обкладинки – надали виконавці