Площа Устриць видає сингл із майбутнього альбому

Днями інді-рок гурт Площа Устриць оприлюднив сингл "Дикий Схід" і відео на нього. Композиція дає уявлення про дебютний альбом виконавців, який вийде незабаром. 

Цю пісню музиканти написали в 2021 році. У ній знайшли своє відображення спогади Ігоря Букіна, фронтмена гурту, про життя в рідному Маріуполі. Загальне сприйняття міста вплинуло як на лірику, так і на звучання пісні.

"Пісня поєднує в собі динамічне, брудне і нервове звучання та відсторонену меланхолію. Нам здається, що вона здатна як зарядити слухача своєю енергетикою, так і змусити зазирнути в себе, зануритися в свої спогади, частина з яких, можливо, теж пройшла на вулицях дикого Сходу", – кажуть виконавці в пресрелізі.

Саме формулювання "дикий Схід" походить із дитинства Ігоря. Колись у ті часи він грав у ковбоя, на що почув сторонній коментар "ну і який із тебе ковбой? Тут тобі не дикий Захід, це дикий Схід".

Слухайте сингл на стримінігах: Spotify, Apple Music

Однак із настанням повномасштабної війни музиканти дещо змінили початковий текст пісні.

"Там був рядок "Я не розумію, ким би став, якби з мене пішов димлячий "Азовсталь". Але після героїчної оборони заводу "Азовсталь" захисниками України ми вирішили, що відтепер цей образ набув значно трагічніших сенсів, ніж рефлексія юнака, який дорослішав у його тіні. І використання цього образу в пісні, не присвяченій самому подвигу, стало б блюзнірством або кон’юнктурою", – додають учасники гурту.

Тепер музиканти готуються видати однойменний альбом, перший у їхній творчості. За їхніми словами, той вийде вже скоро.

Площа Устриць – київський гурт, який асоціює себе з новою хвилею українського альтернативного року. Також до свого звучання вони додають елементи гранжу, постпанку й шугейзу. Наразі дискографії музикантів є кілька синглів і кліп.

Площа Устриць у мережі:

https://instagram.com/oystersquare
https://t.me/oystersquare

Фото обкладинки – надали виконавці