Дует Bez Gruntu дебютував із мініальбомом

Учора мінімал-вейв проєкт Bez Gruntu видав однойменний ЕР. Дебютний реліз виконавців відбувся на лейблі ОЧІ.

Найпершими музиканти написали тексти для цього мініальбому, ще наприкінці 2021 року, коли жили в Одесі. Однак продовжити роботу над цим проєктом їм вдалося вже після початку повномасштабного вторгнення й спричиненого цим переїзду.

"На початку вторгнення ми переїхали до Ужгорода, де за рік написали всю музику. А закінчили альбом уже навесні, у Києві. Ми працювали уривками через війну, загальний стрес, відключення світла й інші форс-мажори", – розповідають виконавці Неформату.

Саме в Ужгороді проєкт Bez Gruntu був окреслений остаточно. Згодом зведення й мастеринг однойменного ЕР формації виконав Євген Касьян із проєкту Kurs Valut.

Слухайте ЕР на стримінгах: YouTube Music, Spotify, Apple Music, Deezer

У цьому мініальбомі музиканти донецького походження концентруються виключно на нинішньому, і відпускають те минуле, яке до певного моменту визначало їхнє творче мислення.

"Лише пеклом міг бути світ до якого відсилали символи та знаки Донеччини. Ідеалізм допоміг нам зрости, подорослішати, не зруйнувавши себе. Але тільки розуміння, що єдина можлива реальність існує лише тут і зараз, стало опорою, на яку ми ставимо тепер нашу справу", – йдеться в пресрелізі виконавців.

За їхніми словами, ця музика уособлює втечу, яка почалася для музикантів "задовго до 2014 року і, змінюючи темп та декорації, триває й понині". Водночас метафорична мова доробку націлена на дещо більше за історію самих виконавців – привернути увагу до культури як до проблеми.

Обкладинкою мініальбому стала світлина Віталія Маріаша, а її кінцевий дизайн виконав Віталій Лєндел.

Bez Gruntu – електронний проєкт подружжя Вадима Олійникова й Ксенії Янус, який вони заснували в 2022 році, в Ужгороді. У 2014 році обидвоє вимушено покинули рідний Донецьк через російське вторгнення й відтоді жили в Ужгороді, Одесі, а наразі мешкають у Києві.

Bez Gruntu в мережі:

https://www.instagram.com/bezgruntuband/

Фото обкладинки – Віталій Маріаш