Прем’єра на Неформаті: Risin Sabotage видають концептуальний кліп

Сьогодні стоунер-рок гурт Risin Sabotage випускає кліп на композицію "Mentor" із нового альбому "Macabre". Реліз відбувся на лейблі Robustfellow.

У цьому відео виконавці фокусуються на явищі саморуйнації, закладеному в сенс самої пісні, й візуалізують його в горор-стилістиці.

"Ця пісня про неможливість встояти перед залежністю. Кліп розкриває історію двозначності, внутрішню війну головного персонажа – він хоче бути хорошим, але його похмура сторона завжди тягне його назад до темряви. Він метається між двома життями, і в кінці все ж таки йде до свого Володаря", – розповідають виконавці Неформату.

Саме відео знімали на чорно-білу камеру й, через комендантську годину, упродовж ночі. Його режисером став Андрій Рагулін.

"Усе, що відбувалося, мало бути обіграно на одному чорному тлі з мінімальною кількістю ефектів, щоб створити атмосферу вінтажного фільму жахів", – додають музиканти.

Зі сценарієм виконавцям допомогли Елеонора Журавльова й Тарас Олійничук

 

Окрім того, Тарас змонтував відеокліп в умовах масових відключень електроенергії в Україні.

"Щоб зробити якісне та цікаве світло, окрім студійного, Тарас вибудував власну систему освітлення вже всередині відео. Через постійні перебої електропостачання процес дуже затягнувся, але він проробив колосальну роботу з монтажу".

Сам альбом "Macabre" нині доступний на вінілі й дисках польського лейблу Interstellar Smoke Records, а за цифрове його розповсюдження відповідає український Robustfellow Digital. До того ж скоро гурт можна буде почути наживо у кількох українських містах, а саме: 

  • 23.06 Київ (Теплий Ламповий) за участі Risin Sabotage, Ritual Service, The Cow, Dreams Of Maya
  • 24.06 Львів (Нульовий поверх) за участі Risin Sabotage, Ritual Service, Firejam, Planet Bit
  • 25.06 Вінниця (Royal Pub) за участі Risin Sabotage, Ritual Service, Cherry Lake

Прибуток від туру гурт передасть на потреби ЗСУ. 

Risin Sabotage – київський гурт, що виник у 2015 році. У своїй творчості музиканти поєднують елементи desert rock, heavy psych, stoner і doom. На їхньому рахунку три альбоми, кілька синглів і два лайви.

Risin Sabotage у мережі:

https://risinsabotage.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/risin.sabotage
https://www.instagram.com/risin_sabotage/

Фото обкладинки – надали виконавці