Учасники Ціни Ритму зачитали про рідний район та кавову культуру

Львівський хіп-хоп виконавець Довгий Пес спільно з колегами нещодавно випустив два нові сингли — домашній про рідний район та урбаністичний про сучасну кавову культуру.  

"Дивлюсь на район з вікна" — це трек-колаборація учасників гурту Ціна Ритму, власне, самого Довгого Пса, а також Аппекса і Jointjay. У цій розміреній роботі хлопці описують спостереження за своїм районом з вікна – "хтось із чашкою чаю чи кави, хтось із дзиґаром, хтось із водним на балконі, хтось із недоплатою до пенсії: всі вони спостерігають за іншими в рамах свого вікна, чи балкону".

Виникла ця робота саме під час подібного спостереження. 

"Трек я почав писати, коли Ярик, він же ж Jointjay, ввімкнув біт, а я стояв і дивився з його вікна на район. Це і стало першим рядком. Далі це почув Аппекс і вирішив розділити зі мною спостереження", — пояснює Довгий Пес у коментарі Неформату.

Інші стримінги 

Згадане у попередньому треку кавування знайшло ширше висвітлення в окремій роботі Довгого Пса "Кавова Культуррра", музику для якої написав той самий Jointjay. У пресрелізі йдеться про те, що культура споживання кави дуже схожа на реп: "є бренди, що мають багато грошей і налагоджене виробництво, популяризовані по всьому світу, але... їхня кава низького гатунку. У противагу цим гігантам є ферми, де заготовлюється відбірна кава, яка зберігає в собі смакові особливості регіону, сорту."

Про смаки Довгого Пса у репі можна судити з його власних робіт, а от що стосується кави:

"На прикольну каву мене пробували підсадити близько двох років тому, але я трохи пручався. Потім познайомився з анаеробним способом обробки, і мені дуже зайшло. Хто не розуміє про що я, то це коли зерна трошки підброджують, ферментуються, із-за чого кава має натуральний алкогольний присмак. Люблю дуже багато регіонів, де заготовлюють каву, але найчастіше маю справу із зернами з Гондурасу, Гватемали, Ефіопії, Кенії, Руанди".

Довгий Пес (Олександр Благодеров) — український хіп-хоп виконавець, учасник хіп-хоп об'єднання Ціна Ритму, Kickit Crew. Розпочав писати реп у 2008 році, а перший реліз видав у 2010. Зараз проживає і творить у Львові. Започаткував львівські хіп-хоп вечірки DVIR і дотепер ними займається.

У треках підіймає гостросоціальну тематику, але не обходиться без більш звичних для сучасного хіп-хопу тем, також намагається інтегрувати гумор до українського репу.

Довгий Пес у мережі:

https://ffm.bio/dovheepes