Merzotna Potvora завершили й видали ЕР

Позавчора блек-метал гурт Merzotna Potvora оприлюднив мініальбом "Mertvyj Ščur". Він вийшов на дисках лейблу Surrogate Rec. і згодом вийде на касетах від NONAME Records.

Музиканти почали працювати над цим ЕР ще до повномасштабного вторгнення, після якого справа помітно уповільнилася.

"Попри те, що на створення цих п’яти треків пішло багато часу, мені так і не вдалося використати багато початкових ідей. Але результат мені все ж таки сподобався. Ще більше бруду, ще більше примітиву", – ділиться Олекса, учасник гурту, з Неформатом.

Раніше музиканти видали однойменний трек, який тоді став частиною збірки "Metal Punk Death Squad Ukrainian Chapter" (2021). Окрім того, Олекса зініціював згадану збірку. 

За словами музикантів, цей доробок про різні веселощі: звірят, ігри й весілля. Також на мініальбомі знайшлося місце для двох каверів.

"Кавер на Isengard – "Total Death" гармонійно завершує це чудове дійство. Ми вирішили [його] робити, тому що пісня крута й легендарна, а каверів немає. Трохи помудрували над текстами й записали. А над "Кажанами" гурту Zwyntar ми почали роботу, коли була задача зробити кавер для "Neformat Family Covers". Костя зняв гітарні рифи, робота закипіла, але з якоїсь причини тоді ми зробили для збірки інший кавер, а цей уже ввійшов до EP", – додає Олекса.

Тепер виконавці неспішно збирають матеріал для повноформатного альбому. За їхніми словами, той має бути нетиповим для гурту, оскільки обидвоє музикантів писатимуть його половину на половину кожен.

Merzotna Potvora – київський black/thrash metal гурт, що надихається творчістю гуртів Bathory, Venom, Razor, Exciter, Destruction, Kreator, Slayer, Sodom, Bulldozer тощо. Їхня дискографія нараховує кілька синглів, ЕР й спліт із японським гуртом Abigail.

Merzotna Potvora в мережі:

https://www.facebook.com/MerzotnaPotvora/
https://www.instagram.com/merzotnapotvora/

Фото обкладинки – надали виконавці