Risin Sabotage випустили анонсований альбом

Днями стоунер-рок гурт Risin Sabotage видав новий альбом "Macabre". Той вийшов на польському лейблі Interstellar Smoke Records.

Цей альбом почався з композицій, які не ввійшли до попереднього повноформатника "Planet Dies" (2017). Їх музиканти називають "каркасом", який, утім, змінювався протягом підготовки альбому.

"Наш звук став більш емоційним і пронизливим [відносно попередніх релізів – ред.]. Це в’язка суміш з нестабільною швидкістю й настроєм. За кожним треком є історія, яку слухач може відчути й пережити. Це більше не той Risin Sabotage, що був у мирний час, – у музиці побільшало агресії й швидкості. Рекомендуємо слухати уважно кожну історію, щоб це відчути", – каже Ігор, лід-вокаліст і ударник гурту, Неформату.

Концепція альбому поставала поступово, з плином роботи над музикою. У результаті його навмисна "макабричність" відсилає до повсюдності смерті в мистецьких творах.

Звісно, за тривалий час роботи над альбомом деякі композиції або підходи музикантів змінювалися. Іноді це було реакцією на події в світі.

"Наприклад, наш окультно-ритуальний раніше трек "Spirit Rise" був переписаний і постає з назвою "Hum". Текст пісні змінився на містично-соціальний, тож тепер це трек про людську байдужість", – додає Ігор.

Загалом музиканти вважають цей альбом "дуже великим випробуванням" їхніх сил і радять слухати його повністю, щоб отримати закладений у нього ефект. За їхніми словами, альбом нагадує 9-серійний фільм жахів, композиції якого не варто роз’єднувати.

Зараз музиканти продовжують співпрацювати з польським лейблом Interstellar Smoke Records і планують із ним наступні релізи. Також у них на черзі тур Україною.

"Ми завжди були туровим гуртом і, незважаючи на те, що Мінкульт нас двічі не випустив у тур в Румунію, Польшу, Німеччину та Данію, ми вирішили все одно спланувати тур Україною. Європейські тури залишаємо до нашої перемоги".

Risin Sabotage – київський гурт, що виник у 2015 році. У своїй творчості музиканти поєднують елементи desert rock, heavy psych, stoner і doom. На їхньому рахунку три альбоми, кілька синглів і два лайви.

Risin Sabotage у мережі:

https://risinsabotage.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/risin.sabotage
https://www.instagram.com/risin_sabotage/

Фото обкладинки – Instagram виконавців