WENTSEAT видали перший повноформатник

Минулої середи постґранж-гурт WENTSEAT видав свій перший альбом – "Dichroic". Відтепер він доступний на популярних стримінгах.

Запис альбому музиканти завершили влітку 2022 року. Після цього Тарас, бас-гітарист гурту, зводив записаний матеріал у своєму темпі.

"Ми обрали саме таку стратегію: спочатку демки, потім аналіз і доопрацювання, і тільки потім, починаючи з ударника Роми, поступово накопичували все начисто в його розкішному гаражному підвалі в Українці. А коли прийшла російська нечисть, то всім певний час було взагалі не до музики", – згадує Тарас для Неформата.

Від моменту перших демозаписів і до виходу альбому пройшло 2 роки.

У своєму пресрелізі виконавці описують антиутопічний сценарій, ознаки якого вже нібито притаманні нашій реальності. Міркування про такий розвиток подій склали тематичне ядро альбому. 

"Ми бачимо, як сучасна реальність рухається в напрямку, що нагадує трагічні оповідання Джорджа Орвелла. Ми хочемо, щоб наша музика стала тривожним сигналом, що застерігає людей від небезпеки, від бездушного перетворення наших життів у безглузді історії", – йдеться в пресрелізі.

За словами Тараса, ця думка проклала шлях для похідних абстрактних ідей і створила простір, відкритий для будь-яких трактувань. 

"В принципі основне [зрозуміло з перекладу], воно лежить на поверхні. А все інше слухачі і навіть ми, учасники гурту, по-різному вимальовуємо в своїй уяві. На мою думку, у цьому і є вся краса, коли ти, як індивід, певним ментальним чином присвоюєш собі пісню, робиш її своїм щемом або адреналіном. Дуже хочеться, щоб наші пісні сприймали саме так – щоб вони ставали абсолютно своїми для тих, кому вони сподобаються. Щоб будь-хто міг проживати різні моменти життя разом з ними. Це те, за що я колись давно полюбив музику", – додає Тарас.

Нині музиканти відчувають полегшення після цього релізу й готовність працювати над новим матеріалом. Також WENTSEAT уже планують виступи – зокрема їх оголосили на цьогорічному Faine Misto Festival, який проходитиме з 28 по 30 липня.

WENTSEAT – київський постґранж-гурт, який випускає музику з 2020 року. У їхній дискографії низка синглів, альбом "Dichroic" і лайв-запис.

WENTSEAT у мережі:

https://www.instagram.com/wentseat/
https://www.facebook.com/wentseat

Фото обкладинки – надали виконавці