Karabiner повернулися до творчості й написали ЕР

Минулого тижня треш-метал гурт Karabiner оприлюднив новий мініальбом "Unbeaten". Він ознаменував відновлення активної діяльності гурту.

Музиканти працювали над цією музикою з квітня 2022 року до лютого 2023 року. Заради запису цього мініальбому бас-гітарист Георгій провів вільний від служби в ЗСУ час у Києві. Там він записав свої партії й встиг знятися в кліпі гурту.

"Основна концепція EP, принаймні для нас, криється у самій назві "Unbeaten". Це життєствердний лозунг, який знаменує наше повернення до музичного життя. Війна похитнула всю українську сцену, зокрема й наш колектив – була велика пауза в активній діяльності гурту, Георгій відправився служити в лавах ЗСУ, нам було незрозуміле майбутнє. Проте наш колектив вистояв попри ці випробування долі й ось наш новий реліз дійшов до слухачів", – каже Леонід, гітарист і вокаліст гурту, Неформату.

Накопичення матеріалу для ЕР проходило на студії НАКККіМ і на домашній студії музикантів, а зведення й мастеринг – на Intermodulation Studio.

Слухайте мініальбом на стримінгах: Spotify, Apple Music

Кожна з пісень музикантів має свої значення й особливості, що вирізняють її серед інших. Композиції "Counteroffensive" і "Centuries Of Genocide" тяжіють до дез-металу й містять його елементи, "Thrashooter" – данина олдскульним металічним треш-гімнам, "Dark City" має спід-металевий звук, а "Freedom Is Not Free" й "Vintage Metal" вирізняються своєю мелодичною складовою.

До речі, композицію "Freedom Is Not Free" музиканти присвятили пам'яті Дмитра Любака, учасника гурту Activated, який загинув унаслідок боїв з окупантами в березні 2023 року. Також теми війни торкається пісня "Centuries Of Genocide":

"Ця пісня про концептуальне зло, уособлене в російському народі, і його гнилу натуру, що себе проявляла ще багато століть тому. Цей трек найважчий та найагресивніший на альбомі, експериментально хаотичний за своєю структурою, з нахилом на дез-метал. У ньому ми вперше використали синтезатор у серединній частині", – додає Леонід.

Тепер музиканти очікують на повернення бас-гітариста Георгія з фронту, щоб разом із ним записати повноформатний альбом – пісні для нього вже готові. Також Karabiner зараз напрацьовують матеріал для наступних релізів.

Karabiner – київський олд-скул треш-метал гурт, створений у 2020 році. Їхня дискографія містить два мініальбоми й максісингл. Серед своїх натхненників музиканти називають гурти Wolf Spider, Sodom, Kreator, Nuclear Assault, Turbo й інші подібні.

Karabiner у мережі:

https://www.instagram.com/karabinerthrash/
https://www.facebook.com/karabinerthrash/

Фото обкладинки – Марія Виноградська