Неформат представляє четверту частину збірки "МАПА"

До річниці виходу першої та другої частин збірки Неформат спільно з проєктом МА|ПА підготували ще одну. Знову 24 треки, знову купа жанрів і все та ж благодійна мета.

Рік тому, 24 березня 2022 року на лейблі Neformat Family вийшли дві частини збірки українського андеграунду "МАПА". Ініціатором ідеї став творець проєкту МА|ПА (цикл інтерв’ю з музикантами з різних областей країни) — Марик.

"На початку війни, як і кожен, я думав про те, чим ще можу допомогти… І ця збірка — це, в принципі, маленьке відображення подій, що відбувалися…. Те, як ми об’єдналися і робили та робимо все разом. Тому я дякую всім гуртам, які взяли участь, всім людям, хто купував чи прослухав, Каріні та Кості, які допомогли з крутими обкладинками, та Неформату за те, що це все реалізували. Ми дуже круті! А ця збірка, як мені здається, це ще одна крапля, що об’єднує нас", — коментує Марик та жартує, що з такою кількістю релізів, що вийшла в Україні за минулий рік, можна було б випускати по 2 збірки на місяць. 

Тож у четвертій частині "МАПИ" можна почути хардкор, чорний метал, психоделічний рок, сайкобілі, мідвест емо та ще купу жанрів від 24 українських виконавців, які протягом минулого року знайшли в собі сили й натхнення творити далі! Про їхні релізи ви могли читати на Неформаті, а частина гуртів, наприклад, FloodlightSuicideburg чи True Tough взагалі виходили на лейблі Neformat Family. 

Як і попередні частини, ця теж має благодійну мету, але цього разу всі кошти від продажів на Bandcamp підуть у фонд "Musicians Defend Ukraine". Водночас важливою метою збірки залишається і демонстрація зрізу української музичної культури за минулий рік. 

"На цей момент у просторі альтернативної музики обговорюється багато справді важливих меседжів, але якби я вибрав один, щоб виділити його прямо зараз, це була б робота українського лейбла Neformat Family, який випустив серію збірок "М​А​П​А​. Ч​а​с​т​и​н​а I, I та III", що включає всілякі українські панк, рок, метал та інші важкі гурти", — заявляв раніше Mike Hohnen, журналіст Blunt Magazine. 

Попередні частини збірки можна знайти на Бендкмепі Neformat Family.