Spokuta випускає новий сингл

Нещодавно дарк-кантрі проєкт Spokuta випустив новий сингл "Molytva", натхненний містичною українською міфологією.

Музиканти почали працювати над цією композицією ще у жовтні, в рамках більшої роботи над своїм першим альбомом.

"Напевно, можна сказати, що вона [пісня] почала формуватися на фоні прослуховування Ghoultown, Phantom of the Black Hills та інших, схожих за вайбом, гуртів. Велику роль тут також зіграла любов до підвальних, місцями напівлегальних барів, де вночі відбуваються справжні шабаші. Ну, і, звісно, містична українська міфологія, сповнена образів покинутих церков, чортів, живих мерців та відьом", – розповідає Владислав Князєв, вокаліст та автор текстів гурту, Неформату.

Всі процеси підготовки композиції проходили частково вдома, частково – на студії. Звів композицію товариш музикантів Lycane, учасник гуртів Pagan Land, Zgard та Colotyphus. Також участь у продакшені брали хлопці з Wood Records.

Цією піснею музиканти Spokuta хочуть передати власне бачення міфології в сучасному світі.

"Одна з основних цілей лірики – це перенесення міфічних образів (українських та західних) у сьогодення. І образ покинутої церкви, як місця для тих, хто втомився від правил, обмежень та табу, це саме образ нічних барів та клубів, де змивається увесь соціальний грим і люди можуть побачити себе у природній подобі, яка є одночасно і чарівною, і відразливою".

Наразі виконавці працюють над своїм новим альбомом, а ще раніше вийде їхній новий ЕР – вже у лютому. Загалом, як нам розповіли музиканти, матеріалу в них назбиралося багато, тож вони поступово братимуть його в роботу.

Spokuta – дарк-кантрі гурт, який почав випускати музику та вести концертну активність з 2022 року. Наразі колектив видав три сингли.

Spokuta в мережі:

https://www.instagram.com/_spokuta_/

Фото обкладинки – Instagram виконавців