Zavoloka присвятила альбом вільній Україні

Сьогодні вийшов новий альбом електронної виконавиці Zavoloka, який вона назвала "AMULET".

Цей доробок уособлює зусилля виконавиці вийти із творчого ступору й опанувати свої емоції.

"З 24 лютого мені було складно повернутися до творчості, оскільки емоції переповнювали. Я спочатку навіть не могла грати наживо, наче всередині вирва від бомби. Коли сідала в студії, щоб писати музику, – наче зсувалася всередині кам'яна брила і мене заливали сльози. Тоді, для того, щоб не збожеволіти від хвилювання та новин про російсько-українську війну й щоб зцілювати себе, я почала сама себе змушувати писати музику потроху", – розповідає виконавиця Неформату.

В цьому сенсі проявляється символізм назви альбому.

"Тому альбом має назву "Амулет" – як захист та трансформація темряви у світло, знищення у творення, болю в зцілення".

Також, за словами артистки, натхненням для її творчості стала ще й фраза, яку вона одного разу почула в новинах – "спроможність до неможливого", яку хтось використав стосовно України.

Всі композиції з цього альбому є новими, а деякі із них вже навіть встигли прозвучати наживо нещодавно. Катерина Заволока писала їх в період з 2021 по 2022 рік.

Також до участі в записі Катерина залучила своїх друзів, аби ті додали в її альбом звук українських народних інструментів:

"Я запросила друзів – Нату Жижченко (ONUKA), яка знаходилася в Україні, зіграти мої мелодії на сопілці, Дмитра Федоренка (KOTRA) зіграти на кобзі, яку створив спеціально для нього український майстер. Я також зіграла на своїй колянці та на двох дримбах, в яких трохи різне звучання. Українські народні інструменти резонували з тим, що я відчувала".

Катерина завершувала свою роботу над альбомом в Берліні. Мастеринг та підготовку звуку для вінілового видання виконав британський звукоінженер Noel Summerville.

Над обкладинкою музикантка працювала сама й втілила на ній той самий "амулет".

"Обкладинка є стилізованим амулетом – для цього я вирізала та використала дуже багато витинанок і надихалася графікою та шрифтами українських повстанців минулого століття".

Zavoloka (Катерина Заволока) – композиторка експериментальної електронної музики, саундартистка та дизайнерка з Києва. Виконавиця постійно залучена до роботи в різноманітних кросжанрових проєктах, а також відповідає за візуальну складову лейблу KVITNU, на якому виходять усі її роботи останнім часом.

Zavoloka в мережі:

http://www.zavoloka.com/
https://www.facebook.com/Zavoloka.Official/

Фото обкладинки – надала виконавиця