Azimut представляють дебютний мініальбом

Новий реліз франківського постметал гурту виходить за підтримки лейбла Robustfellow.

"У теперішньому складі ми зібралися на початку пандемії ковіду і з того моменту планували реліз, збирали певні фрагменти треків докупи, накопичували матеріал. Безпосередньо цей мініальбом ми почали записувати в кінці 2021 року. Запис робили у домашніх умовах. Зведення та мастеринг робив Eric McQueen з німецького дроун-дум гурту The Mountain King, ми з ними були знайомі суто в інтернеті. Загалом це був дуже клопіткий процес", - розповів у коментарі Неформату Назарій Михайлюк (гітара, вокал).

За словами музикантів, композиції на мініальбомі об'єднані спільним знаменником:

"Це роздуми про смерть, беззмістовність життя та пошуки надання йому сенсу. Внутрішні переживання про кінечність буття та спроби прийняття реальності".

Назва "30 °" символізує вік, який перетнули учасники гурту, переосмислення їхніх цінностей та життєвих орієнтирів і, так би мовити, власний кут зору на різні речі. 

Для обкладинки Azimut використали фото свого друга Павла Чеховського. 

"Це сира, змучена земля, перевернута, тому що наш світ, як і всіх наших співвітчизників, перевернувся через війну та страждання.  Ситуація спочатку шокувала, і ми трішки застигли, але з часом навпаки відчули потребу у творчості, бо життя може обірватись у будь-який момент і хотілося б залишити якийсь слід", - зазначає Назарій

Дизайн обкладинки, логотип робив Юрій Дубровський (Octopus Kraft, Nug, Zlele), він же записав вокал та синтезатори для треку "Проблиск".

Реліз супроводжує ультралімітоване касетне видання — усього 30 копій касет в прозорому корпусі та картонній упаковці з фірмовим дизайном лейбла Robustfellow. Придбати їх можна на бендкемпі лейбла. 

Зараз команда планує зйомки кліпу, а вже після Нового Року записуватиме перший повноформатник.

Azimut – гурт зі Станіслава, що грає постметал з домішками сладжу та блек-металу й був створений у 2020 році. Троє його учасників мають досвід виконання академічної музики, прог-металу та дум-металу.

Azimut у мережі:

https://instagram.com/azimut_band_ua
https://www.facebook.com/AzimutBandUa

На обкладинці — фото Віки Підлуської