Aircraft випустив альбом алюзій на минуле

Нещодавно сольний інді-проєкт Aircraft оприлюднив свій альбом "Відпочивай".

Деякі напрацювання Данило Меркулов, засновник та єдиний учасник формації, вже мав на момент початку роботи над альбомом, але 90% музики для нього все ж написав цього літа.

"Я намагався не відволікитася на думки, взагалі не думав, що в мене вийде творити під час війни – в перші місяці було не до цього. Потім налаштував біоритми і вирішив зібратись з силами", – розповів Данило Неформату.

Загалом на створення альбому музиканту знадобилося 3 місяці самостійної роботи.

Альбом обіймає атмосферу, в якій ріс сам виконавець.

"В мене з’явилася ідея зробити альбом у стилі алюзії на період 90-00-х, такий собі аналіз, зріз української музики, на якій я виріс – Територія А, журнали "Х3М", київський андеграунд тих років тощо. Якщо уважно вслухатись, то можна почути скрябінівські мотиви".

Наразі виконавець співпрацює зі знайомими митцями та просуває свою творчість у TikTok.

"Я в своїй творчості консерватор, але завжди експериментую з формами. Нещодавно відкрив для себе тікток, намагаюсь шось робити там. За останні пару місяців мій старий трек "Aeria", а також новий "Чуєш" завірусилися завдяки влучній колабі з моєю дівчиною та друзями, які мають там сторінки про мистецтво та фотографію. Думаю, буду більше працювати в цьому напрямку".

Aircraft – сольний студійний інді / лоу-фай проєкт київського музиканта Данила Меркулова, заснований ще у 2011 році. З тих пір, в рамках цієї формації, музикант видав 4 альбоми й мав кілька живих виступів.

Aircraft в мережі:

https://songwhip.com/aircraft-2/
https://www.instagram.com/aircraftmusica/

Фото обкладинки – Bandcamp