Peredmova донесли слова предків своїм синглом

Не так давно інді-дует Peredmova видав новий сингл "Ми Вдома", лірикою для якого стала поема Євгена Плужника.

Ця пісня народилася в музикантів ще влітку 2021 року, коли вони, на хвилі творчого настрою, вигадали для себе випробовування "10 треків за 10 днів".

"Ми викладали скорочені версії на SoundCloud, а підписникам нашого Patreon давали повні версії. Власне, "Ми Вдома" був десятим, кінцевим треком того експерименту – такий собі подих полегшення, бо ті 10 днів були дещо виснажливі. Тому й тека проєкту досі називається "10th track", – розповідає Владислав, учасник формації, Неформату.

Водночас, з цієї останньої композиції почалося поступове повернення дуету до творчості вже зараз, після того, як Peredmova мали невелику паузу. До цього, ще в березні, в них виходила пісня "Слонова Кістка", написана в укритті.

"Не так давно ми з Вірою зрозуміли, що є багато пісень які майже готові, їх хочеться доробити та викласти, щоб вони були десь онлайн. Зрештою, зараз дуже легко втратити все, а от саме ці пісні, які ми вже придумали, їх чи не найбільше з усього в житті хочеться зберегти та передати. І саме з "Ми Вдома" вирішили почати, якась вона нам здалася знайома і близька".

Тому в серпні музиканти перезаписали голоси й гітару та попрацювали над звуком, щоб зробити його таким, як їм треба.

 

Обставини збіглися так, що композиція вийшла в той самий день, коли до України повернулися полонені, в чому музиканти побачили для себе знак.

"День релізу пісні незаплановано припав на повернення захисників України з російського полону додому. Ми побачили в цьому глибокий символізм і знак, що наші предки, зокрема Плужник, з нами. Їхні слова мають бути почутими", – додає Віра.

Вибір на цей вірш Євгена Плужника пав через те, що він, на думку учасників, є світлішим за інші в його творчості та в ньому більше надії на стійкі речі, він повертає до знайомого.

Обкладинкою для композиції стала світлина любої української природи, над якою музиканти поекспериментували в Canva.

"Рустикальність заспокоює та дає надію, що кожен зможе повернутися додому, адже природа вистоїть попри все".

Наразі музиканти продовжують відроджувати свою активність й мають вже цілком конкретні плани, якими все ж поки не готові ділитися.

Peredmova – музичний дует продюсера та гітариста Владислав Зарічнюка та співочої поетеси Віри Правило, яка також грає на клавішних. Започаткований у 2016 році, дует випустив повноформатний альбом "Абетка" та кілька синглів разом з музичними відео. Peredmova видає музику, що поєднує українську історію з теперішнім моментом через різноманіття позачасових музичних форм та візуального мистецтва.

Peredmova в мережі:

https://www.facebook.com/peredmova/
https://www.instagram.com/peredmova/

Фото обкладинки – Instagram виконавців