Pest Control випустили довгоочікуваний альбом

Цієї осені львівський украбілі гурт Pest Control нарешті дебютував із альбомом "Basement Sweep".

Ця музична робота була записана ще у лютому 2021 року, на студії Old Skull Records, де вони кілька днів працювали із Юрою Утюгом. Своєрідною фішкою цього альбому музиканти вважають той факт, що всі інструменти вони записували разом, в одному приміщенні.

"У Львові є хороші студії, а от людей з досвідом запису саме сайкобілі – катма. І ми почали шукати, хто б міг зробити нам запис. На одному з найбільших украбілі концертів у Києві, в Ламповому, нас якось звучив Юра Утюг, наш виступ йому зайшов і ми вирішили звернутись до нього", – розповідає Іван, ударник гурту, Неформату.

Іван написав тексти для пісень, які увійшли до альбому, а музику для нього переважно написав гітарист та вокаліст гурту Олег.

"Що можна сказати точно – не варто сприймати наші тексти дуже серйозно, все just for fun і глибокого філософського сенсу ми туди не закладали. Ми любимо швидку веселу музику, під яку можна рекувати, відповідно, її і виконуємо! У Львові більше нема кому. Є, звісно, ще Бетон, але то вже трохи з іншої опери".

Окрім як у мережі, цей альбом вийшов на японських вінілах під назвою "Giant Bug". Щоправда, туди увійшло 8 треків замість 12.

"Якщо йти за хронологією подій, вперше ми зіграли на Wicked Party у вересні 2019, а за кілька днів нам написав у Фейсбуці Такеші Кояма, якому дуже зайшов наш виступ, і запропонував видати наші пісні на 7-ми дюймовому вінілі. Але чорт, тоді наших пісень не вистачало на такий проєкт, та й хотілось трохи зігратись із контрабасом. Наступних півтора року ми працювали над матеріалом, виступали. Такеші майже кожного місяця писав, цікавився, коли вже ми йому скинемо щось послухати".

Врешті-решт, музиканти дозріли для цієї співпраці наприкінці 2020 року. На сьогодні всі вініли вже розпродані. Наразі музиканти працюють над новим матеріалом, який, як вони обіцяють, буде помітно відрізнятися від "Basement Sweep".

Pest Control – львівський рокабілі гурт, який почався у 2018 році із Олега та Івана, які шукали контрабасиста. Вже у серпні 2020 року до них приєднався контрабасист Сатурнус із проєктів Rude Jokes та The Man, й музиканти почали працювати над майбутніми релізами. Надихають виконавців Radarmen, Klax, Quaranteds, Test Pilots, Krewmen, ранні The Meteors тощо.

Pest Control в мережі:

https://www.facebook.com/pestcontrollviv/
https://www.instagram.com/pest_control_lviv/

Фото обкладинки – надали виконавці