Дебют на Neformat Family: перший сингл Suicideburg

Лейбл Neformat Family представляє перший сингл львівського неокраст гурту Suicideburg. І все це у виконанні досвідчених представників вітчизняної панк-сцени, які встигли переграти у Pušča, Raw Grip, Elephant Opinions, ФРН, Dan Stark, Dogs Have No Hell, Abusive Fisherman, Bokasso та багатьох інших гуртах.

Гурт функціонує вже кілька років, весь цей час був дуже активний наживо і встиг об'їздити чимало українських міст, але лише зараз презентує дебютний студійний запис - "Озираючись назад".

 

Це пісня про те, як люди змінюються з часом і як втрачається значення певних речей, людей, і вчинків, що колись мали значення.

"Вона про те, що зараз настало те омріяне колись майбутнє, і реальність далека від тієї казки. Та попри сором чи страх від неможливості щось змінити, приходить розуміння, що інакше ми б не стали тими, ким є зараз", — каже вокаліст гурту Андрій.

Цей сингл водночас є передвісником дебютного повноформатного альбому Suicideburg — "У н​і​мо​м​у о​ч​і​к​у​в​а​н​н​і​.​.​.", що вийде 27 жовтня на нашому лейблі Neformat Family. Концептуально альбом описує шлях розвитку людини через її внутрішні переживання: 

“Ліричний герой перебуває в пошуку, він проходить шлях від розчарувань у житті, людях, друзях, стосунках, і коли ніби вже знаходить відповіді на свої питання, хвилі депресії знову накривають його.

Так, після "Продовжувати йти", де ніби бачиться світло надії, йде пісня "Лелека", де знову він ставить собі питання — хто я, що тут роблю і для чого? А закінчується альбом піснею "Допоки біль не скує намертво скули", де урешті герой вирішує відпустити минуле, те, що тривожить його. Про це минуле і йдеться в "Озираючись назад".

Альбом закінчується рифом, який є і у вступній пісні, натякаючи, що це все циклічно", — додає Андрій. 

У музичному плані альбом "У н​і​м​о​м​у о​ч​і​к​у​в​а​н​н​і​.​.​." — це дарк хардкор або ж неокраст, а серед своїх інфлюенсів музиканти, відповідно, вказують команди на зразок Tragedy, Wolfbrigade, Bane, Ekkaia, Lentic Waters, Amanda Woodward, Geranium, Ictus тощо.

Зведенням і мастерингом пісні та цілого LP займався давній друг колективу Олександр Тіпічний. Обкладинку та дизайн учасники оформили власними силами.

Презентація альбому відбудеться 29 жовтня на дводенному львівському фестивалі Eskadron fest, де можна буде не тільки почути його наживо, але й придбати на дисках. Також там виступатимуть гурти Destroy My Hope, Bezlad, Pocket Country, Pušča, Маяк, Concrete Control, Smile, chaos!, КАТ. До речі, альбом останніх також виходив на лейблі Neformat Family.

Окрім того, 15 жовтня Suicideburg виступатиме в одеському More Music Club, де також виконуватиме пісні з альбому. 

Гурт Suicideburg виник під час тусовки на дачі наприкінці літа 2020 року. Андрій К. (вокал, Dan Stark, Dogs Have No Hell, Abusive Fisherman, Mauser) і Максим (гітара, Bokasso, Elephant Opinions) говорили про все на світі, сміялись, палили багаття і слухали якийсь чехословацький панк-рок 92 року на касеті. На таких тусовках з задушевними розмовами часто і створюються гурти. Ще частіше вони розпадаються наступного ранку.

Suicideburg, однак, став винятком з правила. На барабани запросили Йосипа, драмера гурту pusca, а на бас — свого давнього друга з Тернополя — Дмитра, що басував у Raw Grip та Elephant Opinions. Після кількох репетицій, де були написані перші пісні "Пат", "Лелека" і "Надто великі надії", зрозуміли, що без другої гітари діла не буде. Так у гурті з’являється Андрій Д., котрий на той час грав на гітарі в калуському емо колективі ФРН.

У лютому 2021-го у Львові Suicideburg відіграв перший концерт. Протягом того ж року, не маючи жодної записаної в студії пісні, гурт встиг поїздити країною, відігравши у Калуші, Хмельницькому, Києві, Чернігові, Ужгороді, Одесі та Рівному. Восени того ж року починається довгий процес запису альбому, який тягнувся аж до літа 2022-го.

Suicideburg у мережі:

https://www.instagram.com/suicideburg/
https://www.youtube.com/channel/UCC8-vuvUbAxFqQICrav1c0Q
https://suicideburg.bandcamp.com/