Teplа́ випустили перший повноформатник

Дніпровський post punk гурт представляє перший у своїй дискографії повноформатний альбом — "Alive". 

Хлопці почали працювати над ним наприкінці березня з наміром створити справжній DIY-альбом, щоб не залежати від студій та контролювати усі етапи продакшну.

"З початком війни стало зрозуміло, що інших варіантів у нас і нема. Ігор та Гєна вдома писали гітару, сінти та бас, вокал записували у мене на дачі, я взяв на себе роль звукорежисера, зводив і мастерив матеріал у себе вдома, у перервах між прильотами та повітряними тривогами", - розповідає у коментарі Неформату барабанщик гурту Сергій Сазанов. 

Остання довоєнна репетиція відбулася 23 лютого, а наступна після неї — аж восени.

"Наступного дня почалася війна. Спочатку ні про яку музику розмов не велося, як зараз говорять "Не на часі". Потім, через місяць, коли завдяки нашим мужнім ЗСУ вже з'явилась надія, то було прийняте рішення записати та увіковічнити вже готовий матеріал. Постійно в голові крутилася думка "тільки б встигнути дописати альбом". Також я робив бекапи проєкту кожен день в хмарні сервіси, бо не дай боже щось прилетить додому, і вся робота буде втрачена. Й ось усередині вересня ми вперше зібрались на повноцінну репетицію. Експіріенс, як з іншого життя, всі позабували як грати, але до презентації доведеться прийти у форму", - додає музикант. 

За словами Сергія, "Alive" є квінтесенцією подій та переживань, прожитих музикантами за останні 3 роки:

"Тут постпанківські та готичні гітарні мотиви переплітаються з романтичними настроями літнього вечора, які гармонічно доповнюються стрімкою та агресивною драм-секцією. Альбом починається композицією "Alive", яка наповнена танцювальними пасажами з вайбами sad disco, котрі плавно змінюються більш агресивними та шаманськими мотивами пісні "Mantra", підводячи слухача до кульмінації альбому у виді композиції "We Are", котра усім своїм меланхолійним, але позитивним настроєм дає зрозуміти слухачу, що навіть після довгої ночі настає новий, наповнений сонцем день."

У попередніх релізах гурт використовував для обкладинок цифровий арт, але "тут захотілось чогось справжнього". Тож музиканти звернулися до знайомої художниці й тату-майстрині Юлії, котра намалювала логотип гурту акрилом на полотні. Цей арт хлопці спонтанно відзняли в одному із популярних гастропабів Дніпра з крутим інтер'єром. Це фото і стало обкладинкою альбому.

Зараз Teplа́ планують провести декілька презентацій, виручені кошти з котрих будуть перераховані на потреби ЗСУ. Зокрема презентація у дніпровському МАХНО-ПАБ запланована на  8 жовтня. 

Teplа́ — дніпровський post punk / indie гурт, що був сформований у вересні 2019 року й наприкінці лютого 2020-го почав запис дебютного ЕР. Також у дискографії гурту є повноформатний альбом  "Alive" (2022) і кілька кліпів. 

Актуальний склад гурту:

  • Рисленко Геннадій — гітара, вокал
  • Супрун Ігор — бас
  • Сазанов Сергій — барабани

Teplа́ у мережі:

https://www.instagram.com/tepla.band/
https://www.facebook.com/teplaband/
https://www.youtube.com/channel/UC-7Ww_iMFsH7oQwGei2OTtw

На обкладинці — фото Ольги Андросової