Проєкт Ship Her Son випустить перший альбом на вінілі

Львівський post-industrial проєкт презентував новий сингл "Vier Liter Wasser" з майбутнього альбому "Essen".

Засновник проєкту Антон Шиферсон над накопиченням та створенням матеріалу працював самостійно на домашній студії. Зведення та мастеринг робив Женя Касьян (Kurs Valüt).

"Мені було досить складно обрати перший сингл. Спочатку я думав зарелізити щось невидане, але залишив це вже на альбом. "Vier Liter Wasser" у своїй початковій версії є моїм найпершим треком, а також одним із найпопулярніших. У ньому досить приставуча мелодія, але саме звучання здається трохи сирим. Тому, через рік після релізу першої версії, мені захотілося почати промо альбому саме з його переосмислення.

Я затіяв це, коли в мене з’явилася можливість випустити альбом на вінілових платівках завдяки перемозі на Jager Music Awards. Можна було просто записати по вже випущеному EP на сторону, але мені захотілося зробити це в більш концептуальній формі повноцінного дебютного альбому.

Якщо говорити конкретно про "Vier Liter Wasser", то, по-перше, я видалив із треку синтезовану гітару й записав цю партію на справжній. Потім переглянув ритм-секцію, додав деякі синти, вокальну доріжку зробив більш вираженою, зробив деякі структурні зміни на початку треку. Звучання стало глибшим, міцнішим, драматичнішим. Різниця досить відчутна", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Антон Шиферсон.

У тексті розповідається поетапний процес приготування борщу німецькою.

TOOL на другому альбомі є абсолютно прекрасна інтерлюдія "Die Eier von Satan". Це досить рівний і жорсткий постіндастріал трек із демонічним німецьким голосом, який зачитує рецепт омлету. Він надав прямий вплив на концепцію проєкту Ship Her Son з погляду текстів.

Коли я записав це перше інструментальне демо, мені стало не вистачати якоїсь вокальної партії, яка буде просто частиною аранжування, додатковим музичним інструментом. Розмірковуючи про те, що б це могло бути, мені захотілося, щоб додатково могло зчитуватися, що проєкт — український, щось традиційне, але водночас іронічне й не пряме. У підсумку я взяв інгредієнти канонічної для нашої країни першої страви і пропустив їх німецький переклад через text-to-speech", — коментує музикант.

Реліз дебютного повноформатного альбому "Essen" відбудеться сьомого травня.

Нагадуємо, раніше ми писали про релізи проєкту "Leicht Zu Öffnen" та "Ratten". З рецензією на останній ви можете ознайомитися за посиланням.

Ship Her Son — львівський постіндастріал проєкт, створений навесні 2020 року дизайнером Антоном Шиферсоном. Дискографія нараховує два мініальбоми. Власний жанр автор описує як dnipropop. Німецьку мову Антон обрав через велику любов до Einstürzende Neubauten, Rammstein, Laibach і Kraftwerk. Також виділяє вплив Front 242, Skinny Puppy, Ministry 80-х, Massive Attack, Swans і перших релізів Combichrist на його творчість.

Ship Her Son у мережі:

https://www.facebook.com/shipherson
https://soundcloud.com/ship-her-son
https://ship-her-son.bandcamp.com/music