Куля презентував спільний із київським МС Лірика Вітру мініальбом

Учасник київського хіп-хоп гурту Тулим презентував ЕР "Червона кнопка", записаний спільно зі столичним МС Лірика Вітру, для якого це перший офіційний реліз.

Робота над альбомом стартувала на початку осені цього року. Накопичення музиканти робили на студії Phrank Roc. Куля відповідав за зведення, а мастеринг зробив звукорежисер Микита Шкуропат.

Окремо варто зазначити, що біти для цього релізу робили продюсери з трьох країн: України, Естонії та Колумбії.

"Кожен біт по-своєму різний, але водночас вписується у загальне звучання. 

  • Біт на трек "Кайф" створив молодий бітмейкер з Львівської області — Mobsta Mane. Дуже подобається його смак і семплування.
  • Другий біт на трек "Дай мені повітря" зробив бітмейкер з Естонії Otto Suits, учасник колективу Manipulated Mindz. З ним ми познайомилися під час нашого концерту в Таллінні у 2014 році. Потім ще перетиналися в Польщі на культурному проєкті "One love hip-hop culture". Його біти завжди дуже резонують зі мною, і саме цей біт також сильно зрезонував і з Лірікою Вітру, тому і створилася така пісня. Можливо, хтось пропустив, але з Otto і його колективом я маю спільний трек.
  • Над третім бітом працював продюсер із Колумбії Da Funky Looper. Знову таки, це не перша моя колаборація з цим бітмейкером. Разом із Dee ми робили трек "Born witta flava" для збірки Фанкі Лупера. Вона навіть виходила на вінілі, і цей вініл доїхав до нас із Колумбії. У треці "Червона кнопка" дуже крутий ламаний ритм, і це круто доповнило фанкі стайлом наш ЕР", — розповів у коментарі нашому виданню учасник гурту Ігор Куля.

Концепція релізу — запуск, початок нових етапів, нових процесів, нових співпраць, нових людей.

Обкладинку зробила харківська художниця Ліза Василенко.

Наразі Тулим перебувають на завершальному етапі створення нового альбому. Також планують реліз двох відео.

Нагадуємо, нещодавно Тулим презентували відео "По орбіті", яке перетворилося на челендж.

"Найкраще відгукнулися на челендж бітмейкери й музиканти. Я знаю, що ще не всі версії випущені, і, в результаті, ми маємо близько 20 версій треку. Це дуже круто показує, скільки у нас цікавих і крутих бітмейкерів.

Особисто я відкрив декілька цікавих імен. Ще один із бонусів: драмендбейсовий ремікс від нашого товариша Діми Казанцева взяли в ротацію Kiss FM Ukraine. Думаю зібрати всі ремікси та випустити як збірку інструментальні версії, щоби люди зацінювали, скільки у нас талановитих і різноманітних музикантів", — коментує Куля.

Останній студійний альбом Тулим, ЕР "Землетрус" вийшов минулого року. Також, за посиланням ви можете почитати рецензію на повноформатний альбом гурту "НЕТРІпанина" (2016) та ознайомитися з топ-50 українських альбомів 2010–2019 роках, де фігурує цей реліз.

Тулим — український бум беп/хардкор хіп-хоп гурт із міста Київ, заснований у 2008 році двома киянами — Максом і Ігорем. На їхньому рахунку вже три повноформатні альбоми. Виступали в більшості великих міст України, а також кількох закордонних містах. У місті Софія, Болгарія зіграли на одній сцені разом із легендарним американським гуртом Onyx.

Тулим у мережі:

https://www.facebook.com/tulymkyiv/
https://www.instagram.com/tulymposse/
https://tulym.bandcamp.com/

Лірика вітру у мережі: 

https://soundcloud.com/lirikavetra