Standard Deviation презентував збірку експериментальної української музики

Київський лейбл електронної музики випустив збірку "Intermission", куди увійшли треки восьми молодих українських артистів з різним музичним досвідом. 

Збірка присвячена першій річниці існування клубу "∄". Створенням та продюсуванням кожен виконавець займався окремо. Зведення робили Recid, John Object та Paul Georg, мастеринг — UTC+16.

"Компіляція покликана зобразити сучасний стан української електронної музичної сцени. До неї увійшли резиденти клубу "∄" Nastya Vogan та Recid, Voin Oruwu з його футуристичним звучанням, співачки та продюсерки зі Львова Katarina Gryvul та Maryana Klochko, резидент спільноти Pep Gaffe Tofudj, експериментальний музикант John Object, а також проповідниця хардкор та ґаббер-музики Genetica", — розповіли в коментарі нашому виданню представники лейблу.

Детальніше про учасників збірки:

  • Voin Oruwu - київський музикант Дмитро Авксентьєв, відомий як Voin Oruwu, досліджує зв’язки між технологією, наукою та мистецтвом. Він славиться своїм багатогранним футуристичним звучанням, яке привело його у Berghain та на славнозвісний київський рейв "Схема". Як частий гість програми "∄" він також приєднається до спільноти нового лейблу в рамках спеціального міждисциплінарного релізу.
  • Nastya Vogan (Настя Воган) – київська електронна продюсерка та композиторка, резидентка "∄". Маючи класичну музичну освіту, вона відкриває простір електронної музики для різних впливів – від рідкісного лефтфілд-техно, електро та брейкбіту до новаторських електроакустичних експериментів з оркестром.
  • Андрій Дяченко, відомий як Recid, – діджей і продюсер, представник української техно-сцени. За роки практики Recid встиг видати музику на лейблах Arts, Coincidence, Corridor Audio, Nicz, NECHTO та пограти на одній сцені з I Hate Models, Dax J, Jonas Kopp, Tommy Four Seven, DVS1, Robert Hood, Stanislav Tolkachev та багатьма іншими. Сьогодні, як резидент "∄", Андрій продовжує розширювати рамки техно у своїх захопливих, енергійних та глибоких рейвових селекціях.
  • Tofudj – український діджей та музикант, що наразі мешкає у Києві. Він є учасником спільноти Pep Gaffe (лейбл та музична платформа) та відомий своїми звуковими експериментами у вигляді інсталяцій, польових записів та динамічних лайв-сетів.
  • Katarina Gryvul (Катерина Гривул) – композиторка та скрипалька зі Львова. Хоча головна її діяльність пов’язана з написанням сучасної академічної музики, минулого року вона самостійно випустила альбом "Inside the Creatures", що став своєрідним відгалуженням її роботи та об’єднав елементи ембіенту й експериментальної електроніки.
  • Maryana Klochko (Мар’яна Клочко) – співачка та продюсерка зі Львова. Вона досліджує голос як глибокий зв’язок із внутрішнім Я, а також співпрацює з індустрією моди та кіно. 2019 року Мар’яна була резиденткою програми Gaude Polonia.
  • John Object – експериментальний електронний музикант родом із Києва. Його робота полягає в пошуку краси серед огидного, порядку в хаосі, у насильницькій (анти)клубній музиці, що уникає типових структур, методів написання та темпів. На цей момент, його основною ціллю є пошук нового звукового ландшафту, який об’єднав би звуки традиційних музичних інструментів на зразок піаніно, скрипки, "TR-808" із реальними фізичними звуками людського досвіду – диханням, стогоном, блюванням.
  • Genetica – молода українська діджейка та продюсерка, резидентка рейву Structura у її рідному Запоріжжі. Під впливом важкого техно та ґабберу вона займається пошуком технічного та багатогранного підходу до сучасних звуків, що походять із сільських місцевостей країни.

Обкладинка зроблена з роботи Йоганнеса Шнатманна. Над дизайном працювала команда RAM.

Нагадуємо, на сайті є декілька матеріалів присвячених учасникам збірки:

  • рецензія на альбом Katarina Gryvul — "Inside the creatures" (2020) 
  • рецензія на спільний альбом Voin Oruwu, Andrey Sirotkin та Mullah Shaheed — "That Other Earth" (2020) 
  • матеріал "20 українських дівочих проєктів", де фігурує Katarina Gryvul 

Standard Deviation — київський лейбл експериментальної сучасної електронної музики, створений у 2020 році на базі столичного клубу ∄. Дискографія нараховує три релізи. Діяльність лейблу спрямована на сприяння взаємному обміну між амбіційною українською сценою та глобальною спільнотою.

∄ – це небінарний безпечний простір у Києві, що вібрує під звуки електронної музики. Кожного сезону простір здобуває нове ім’я та нову ідентичність, які виражаються у його програмі.

Standard Deviation у мережі:

https://standard-deviation.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/standard-deviation/stdev003-intermission
https://soundcloud.com/standard-deviation/sets/intermission_stdev003/s-x...